Чинне законодавство не дозволяє проводити «Євробачення» спокійно та прозоро – Зураб Аласанія

Понеділок, 17 квітня 2017, 13:36
Так голова правління Суспільного мовлення прокоментував ситуацію, коли команда, яка готувала проведення до конкурсу, відійшла від справ. Її представники заявили, що роботу продовжити неможливо.
Чинне законодавство не дозволяє проводити «Євробачення» спокійно та прозоро – Зураб Аласанія

На думку Зураба Аласанії, голови Суспільного мовлення, така ситуація виникла через те, що чинне законодавство не дозволяє проводити «Євробачення» спокійно та прозоро. Це, зокрема, стосується будь-якого конкурсу подібного масштабу. Про це він заявив під час свого інтерв’ю Главкому. Аласанія розповів, що в Україні мало людей, які здатні організовувати подібні видовища.  

«І ось приїхав запрошений західний фахівець і каже: моя ставка 120 тисяч євро за період підготовки до конкурсу, – зазначив він, – але не існує у нашій країні жодного варіанту заплатити нерезиденту 120 тисяч євро».

Аласанія підкреслив, що особисто для нього головним є те, що Україна не втратить можливість проводити «Євробачення» у себе. Наймані експерти зроблять свою роботу, але яким чином з ними будуть розплачуватися – поки що незрозуміло.

Як повідомляла «Справжня варта», Зураб Аласанія офіційно займає посаду голови НСТУ. Крім того, він є претендентом на посаду голови правління ПАТ НСТУ. Відповідні документи вже були подані. А щодо проведення самого «Євробачення», то Росія остаточно відмовилася від участі в пісенному конкурсі та не планує транслювати його на жодному телеканалі. Хоча організатори «Євробачення» зазначають, що зробили все можливе для того, щоб в конкурсі взяли участь всі країни. До цього СБУ відмовила російській конкурсантці Самойловій в’їзд на територію України через її виступи в окупованому Криму.  

comments powered by HyperComments