Харківську молодь познайомлять з шедеврами класичної музики

Юлія Гуш  |  Четвер, 27 квітня 2017, 11:09
У Харкові відбудеться Молодіжний культурний форум, приурочений до 25-річчя оркестру «Слобожанський»
Харківську молодь познайомлять з шедеврами класичної музики

«Це молодіжний культурний форум, який ми присвячуємо, з однієї сторони, 25-річчю молодіжного симфонічного оркестру «Слобожанський», а зі іншої, проектам Харківського обласного центру молоді. У форумі будуть задіяні лідери таких проектів, як «Школа молодого письменника» з Сергієм Жаданом», «Молоді таланти Харківщини», «Школа лідерства», яка реалізовується зараз, – розповів директор Харківського обласного центру молоді Максим Радченко, – ми залучаємо всіх лідерів молодіжного напрямку Харківщини та всіх друзів, що разом з нами розбудовують молодіжну політику».

«Молодь нашого міста дуже добре знайома з Молодіжним симфонічним оркестром, – зазначила режисерка Ганна Лісова, – хотілося, щоб молодь, яка є лідерами, інтелектуальна молодь Харківщини прийшла і не тільки послухала прекрасну класичну музику, але й щоб їй розповіли у неформальній манері і про саму музику, і про композиторів. Це буде невеличка розповідь. І хотілось, раз це Молодіжний форум, надати невелику кількість інформації про те, як в європейських країнах реалізується проекти з молодіжної політики і як місцева молодь залучається до культури».

За словами Олександра Дворниченка, заступника директора Молодіжного академічного симфонічного оркестру «Слобожанський», за всі 25 років це перший спільний проект, який реалізовується разом з Харківським обласним центром молоді. «Ми завжди відкриті до таких нових проектів. У нас є маса власних, – зазначив він, – я думаю, що наша співпраця дасть хороші плоди і в найближчі роки ми будемо тішити харків’ян та гостей міста».

Сам захід відбудеться 27 квітня о 15.30 в будинку Алчевських. Вхід вільний, бронювання білетів проходить через Обласний центр молоді. «Програма побудована таким чином, що це буде музика різних епох, – розповіла Анна Лісова, – починаючи від барочної музики і закінчуючи музикою ХХ століття. Крім того, там будуть не сухі історії, а якісь байки з життя композиторів. Хотілось розповісти про молодість цих митців. Що тих, чия музика пройшла крізь час, побачили живими людьми».

«Я переконаний, що на сьогоднішньому етапі розвиток суспільства залежить від його культурного розвитку, – підкреслив Олексій Курцев, президент ГО «Всеукраїнське студентське братство» Еліта нації», – носієм культури є молодь, вона ж визначає майбутнє країни. І якраз такі проекти визначатимуть їх культурний розвиток. Бо без культури не буде прогресу у нашому суспільстві».

comments powered by HyperComments