Сьогодні - фінал Євробачення-2017

Субота, 13 травня 2017, 13:01
У фіналі виступлять 26 країн
Сьогодні -  фінал Євробачення-2017

Крім переможців двох півфіналів, у фіналі виступлять країни "Великої п'ятірки" (Німеччина, Франція, Італія, Іспанія та Великобританія) і Україна, як країна, що приймає конкурс.

Перший півфінал відбувся 9 травня і далі пройшли представники Швеції, Австралії, Бельгії, Азербайджану, Португалії, Греції, Молдови, Кіпру, Вірменії та Польщі.

У другому півфіналі тріумфували Нідерланди, Білорусь, Австрія, Румунія, Угорщина, Данія, Хорватія, Норвегія, Болгарія та Ізраїль.

Взяти участь у пісенному конкурсі виявили бажання 42 країни — це максимальна кількість учасників, яка досі на Євробаченні траплялася лише двічі (у 2008 і 2011 роках). Втретє на сцену пісенного конкурсу в цьому році вийшов представник Австралії. А для Австрії, Великобританії та Данії цей конкурс став ювілейним. Ці країни відзначили 60-ту річницю своєї участі в Євробаченні.

Як раніше писала «Справжня Варта»,  у Харкові відкрита фан-зона Євробачення-2017.

Для харків'ян організовані виступ вокальних колективів оперного театру, учасників «Ліги сміху», переможця шоу «Х-фактор» Дмитра Бабака, репера Артема Лоїка, вокальний конкурс, дискотека.

comments powered by HyperComments