У Харкові триває виставка творчості та рукоділля/ Фоторепортаж

Юлія Гуш  |  Субота, 20 травня 2017, 16:05
На виставці «Craft.Business&Hobby» представлені кращі творчі здобутки українських майстрів і дизайнерів.
У Харкові триває виставка творчості та рукоділля/ Фоторепортаж

Серед представлених на експозиції робіт –авторські ляльки та іграшки, картини, виконані в різноманітних техніках, прикраси, декоративні вироби, етнічний одяг тощо. У виставці взяли участь майстри не тільки з Харківщини, а й з інших регіонів України.

«Для Харкова ця виставка має велике значення, адже подібних заходів тут раніше не проводилось, – розповів Юрій Шуманський, організатор виставки «Craft.Business&Hobby», – вона дає компаніям, які виготовляють матеріали, харківським майстрам та художникам представити себе в рідному місті. Ми цю виставку проводили протягом семи років у Києві. Більша частина людей, які представлені на виставці – це наші постійні учасники. Вони знайомлять харків’ян зі своїми новинками, роботами. Я думаю, що для Харкова це має велике значення. Ми бачимо, що чимало відвідувачів, які проходять з року в рік на виставки, занурюються в творчість та рукоділля. А потім навіть самі стають учасниками».

Незважаючи на різноплановість виставки, особливе місце в ній посідає саме авторська лялька. Під час виставки пройде конкурс на кращу роботу. Переможці будуть об’явлені у двох номінаціях – «Симпатія глядачів» та «Симпатія журналістів». Це перший конкурс такого роду, який коли-небудь проходив у Харкові.

«Я ляльками займаюсь більше семи років, – Олена Кроповинська, – це моє життя. Я в цьому знаходжу максимальну реалізацію. Я спочатку дуже мріяла стати актрисою, режисером. А в цьому напрямку я реалізуюсь і як режисер, і як творча особистість. Це для мене моя праця, моє натхнення. Цим я займаюсь багато років».

Зокрема, під час виставки проходять різноманітні майстер-класи та реалізуються соціальні проекти, направлені на підтримку творчих людей. Наприклад, першого дня відбувся показ одягу одеської дизайнерки, в якому взяли участь діти з синдромом Дауна.

«Ми хочемо за допомогою свого показу сфокусувати увагу на «дітях сонця», – розповіла Тетяна Крохмаль, представниця оргкомітету ХБО батьків і дітей з хромосомними особливостями і докторів генетиків, – і показати, що ці діти реально зможуть працювати моделями Нещодавно нас навіть запросили до Венеції. Ми тоді брали участь в показі одягу Віри Успенської. Представник Італії запросив нас щоб ми провили там показ. Він зазначив, що в Італії немає такої кількості моделей з синдром Дауна. Він сказав, що ніколи не зустрічав такої кількості талановитих людей з інвалідністю».

Згідно задуму організаторів, ця виставка має популяризувати заняття творчістю та рукоділлям: «Сьогодні бере участь багато новачків. Це приємно, адже ми стараємося підтримувати традиції народної творчості, ремісницькі традиції, – підкреслив Юрій Шуманський, – бо в час засилля електронної техніки люди забувають, що вони самі можуть займатися творчістю та виражати себе за допомогою неї».

Подивитися на вироби українських дизайнерів та майстрів можна буде до 21 травня у виставковому центрі «РадмірЕкспохол».

comments powered by HyperComments