ХНАТОБ переїжджає з Харкова у район

Середа, 31 травня 2017, 17:41
Правда, тільки для одного спектаклю в форматі open air
ХНАТОБ переїжджає з Харкова у район

Нову оперу «Мазепа-Гетьман України», яка не уславлює російське військо та не кидає тінь зрадництва на гетьмана Мазепу, буде поставлено на відкритому просторі в місці, пов'язаному з ім'ям гетьмана - у селищ  Коломак. Саме тут  25 липня 1687 року відбулися вибори гетьмана України. За свідченнями сучасників, на великий низині близько козацького табору була зібрана рада. Місце виборів було оточене щільним колом російського війська. Навколо козаків розставлені були стрілки і рейтари. На раді були присутні 800 кінних і 1200 піших козаків. Старшина вигукнув ім'я Мазепи, а коли дехто спробував назвати ім'я іншого, їх «Вміти угамувалі». Іван Мазепа був обраний гетьманом України і тут же були підписані Коломацькі статті, - повідомляє «Справжня Варта».

25 липня 2017 року прем’єру опери Петра Чайковського «Мазепа» зіграють у смт Коломак на Харківщині після урочистого відкриття пам’ятника Івану Мазепі. Це буде вільне тракування опери, у центрі якого  драматична історія кохання Мазепи та Мотрі. 

Раніше писала «Справжня Варта», які заходи заплановано у регіоні до 330-річчя з дня обрання гетьманом України Івана Мазепи.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments