Приємно вітати всіх на фестивалі, де кожен може насолодитися творчістю народних колективів та майстрів – Світлична

Неділя, 18 червня 2017, 15:28
На Харківщині стартував другий регіональний фестиваль майстрів народного мистецтва «Шарівський дивокрай».
Приємно вітати всіх на фестивалі, де кожен може насолодитися творчістю народних колективів та майстрів – Світлична

Фестиваль «Шарівський дивокрай» проходить на території пам'ятки садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення «Шарівський» Богодухівського району. На свято з’їхалося 58 народних колективів та 60 майстрів народних ремесел, які представили свої роботи на фестивалі, повідомляє прес-служба ХОДА.

«Мені надзвичайно приємно вітати всіх на цьому фестивалі, де кожен може насолодитися творчістю народних колективів та майстрів, - підкреслила Юлія Світлична, – тут представлені роботи майстрів не тільки Харківщини, але й із інших куточків України. Фестиваль було започатковано минулого року. І це чудово, що такий захід проходить на одному з дивовижних майданчиків регіону – на території перлини Слобожанщини, у Шарівському замку. І дуже добре, що завдяки об’єднанню зусиль влади та громадянського активу таких заходів у Харківській області дедалі більшає».

На фестивалі можна було побачити вироби більше 60 майстрів з Харківщині, Полтавщини та Закарпаття. Серед представлених робіт – вишивані рушники, прикраси, вироби з дерева, соломи, картини тощо. В той же час у творчій частині відбулися виступи 58 колективів із різних регіонів України. За словами організаторів, головна мета фестивалю полягає в тому, щоб показати красу українського мистецтва, пісні та ремесел. І найголовніше – зберегти таку слобожанську пам’ятку, як Шарівський замок. Вони очкують, що свято відвідають більше 5000 гостей.

Як повідомляла «Справжня варта», сьогодні Юлія Світлична здійснила робочий візит до Богодухівського району, де відбулося відкриття нового дитячого садочку та сучасного спортивного майданчику із штучним покриттям. Тоді вона заявила, що цього року будуть відремонтовані 25 об’єктів соціально-гуманітарної сфери. Зокрема, було заплановане відкриття школи на 200 чоловік, будівництво якої було призупинене кілька років тому.

comments powered by HyperComments