Буккросинг має продовжуватись. Цього разу за участі Жадана/ Фоторепортаж

Юлія Гуш  |  Середа, 26 липня 2017, 19:39
«Книжкова клюмба» продовжує збирати шанувальників сучасної та класичної літератури під стінами Літературного музею.
Буккросинг має продовжуватись. Цього разу за участі Жадана/ Фоторепортаж

І так як ця вулична бібліотека має пропагувати читання книжок серед харків’ян, то до «Книжкової клюмби» часто запрошуються письменники та літератори. І останнього разу таким гостем став Сергій Жадан, який вже вдруге бере участь в буккросингу. Хоча письменник і зізнається – ділитися своїми книгами йому не до вподоби.

«Я дуже люблю бібліотеки, – розповів Сергій Жадан, – страшенно люблю книжкові магазини та книгарні. В кожному місті, куди приїжджаю, я завжди намагаюся знайти букіністичний магазин. Я дуже люблю старі книги, які мають біографію, свою історію. В мене є велика кількість книжок з підписами. Тому віддати комусь свою книгу – це для мене щось страшенно інтимне. Я не люблю віддавати свої книги».

Першою книгою, яку письменник порекомендував присутнім, були оповідання Олега Сенцова: «Це його перша книга, яка вийшла позаминулого року. Навіть була така акція: частина коштів від цієї книги перераховувалась Олегу. Для нього це була одна з небагатьох можливостей отримати легальні прибутки. Я насправді її рекомендую не тому, що її автором є Олег Сенцов, політв’язень і в’язень сумління. А тому, що це передусім цікаві оповідання. І я сподіваюсь, що коли Олег повернеться в Україну, він дійсно розкриється як письменник, як сценарист, як режисер, як творча людина. Бо він насправді дуже талановитий і креативний».

Серед рекомендованих ним книг була збірка оповідань Юдіт Германн, яку Жадан називає однією з найцікавіших німецьких письменниць за останні 20 років, «Ефіопська січ» Василя Кожелянка, в якій українці створюють нову Січ в одній з африканських країн, «Паморочливий запах джунглів» Юрія Покальчука, з яким письменник колись товаришував, а також «Я, «Побєда» і Берлін» Кузьми Скрябіна, яку він назвав весело та смішною, а також додав, що таке в українській літературі зустрічається нечасто.

comments powered by HyperComments