Якими постають птахи та квіти в сучасному народному мистецтві

Неділя, 30 липня 2017, 11:53
У Харківському художньому музеї стартувала виставка «Птахи і квіти» художниці Альони Кічкіної.
Якими постають птахи та квіти в сучасному народному мистецтві

В експозиції «Птахи та квіти» можна побачити більше п’ятдесяти творів, виконаних в стилі сучасного народного мистецтва. Дані роботи були створені харківською художницею Альною Кічкіною за останні три роки. Окрім розписаних панно, на виставці можна побачити вироби з деревини та металеві таці, розписані етнічними візерунками, а також шовкові хустини, які були виготовлені за мотивами робіт художниці.

«Це виставка народного мистецтва, – розповіла Альона Кічкіна, – в ній втілилось знання розписів різних країн світу – Китаю, Індії, Туреччини та Росії. Там є наш український розпис – Петриківка. На основі цього всього і виникла ця виставка. Її настрій дуже радісний та позитивний».

На даному етапі художниця більшою мірою спирається на традиційний петриківський розпис та китайський живопис гохуа. Цим етнічним мотивам, втіленим в сучасному стилі, вона надає власне трактування колориту та композиції.

«Не дивно, що вона носить назву «Птахи та квіти», – зазначила Альона Кічкіна, – техніка, в якій я працюю, зображає орнаменти, квіти, птахів. Тому вона за замовчуванням радісна та весела. Так вийшло в моїй біографії, адже я захопилася народним мистецтвом. З самого початку я займалася живописом, графікою. А потім мене сильно захопило народне мистецтво. Квіти, птахи, а також орнаментика – це основні його мотиви».

 

comments powered by HyperComments