На фестивалі «Дорога на Схід» гратимуть музиканти з Харківщини і прифронтових територій

Понеділок, 14 серпня 2017, 12:35
Захід пройде за підтримки ХОДА 18-19 серпня у м. Ізюмі Харківської області.
На фестивалі «Дорога на Схід» гратимуть музиканти з Харківщини і прифронтових територій

«Фестиваль заново позначить Ізюм на туристичній карті країни, - впевнені організатори. - Ізюмщина вже є на цій карті, але як регіон козацького бароко, половецьких кам'яних баб, мальовничих лісів і гір. Тепер вона може стати одним з центрів сучасного фестивального руху».

Хедлайнери заходу - Юрій Андрухович і «АртПоле» з виставою «Альберт, або Вища форма страти», «Тартак», «ШАNА», «The ВЙО», «Жадан і собаки». Крім них, на фестивальних сценах будуть грати музиканти і поети з Харківської області і прифронтових територій. Зокрема, рок-групи «Изобарра Тор» (Сватове), «Смолова галерея» (Слов'янськ), этноколектив «Заграйярочка» (Волноваха).

«За останні два роки ми десятки разів з музикантами і поетами їздили з виступами до зони АТО через Ізюм, оскільки він лежить на шляху на схід, на межі Слобожанщини та Донбасу. Але жодного разу в самому Ізюмі не виступали, - розповідає про зародження ідеї фестивалю його організатор, письменник Сергій Жадан. - І задумалися: чому? Соціально, культурно він дуже близький до міст Донбасу. До, скажімо, Краматорську, Слов'янську, Дружківки. Він також вимагає нашої співучасті, солідарності. Саме тому цього разу ми вирішили зупинитися в Ізюмі».

За словами Сергія Жадана, ця подія приваблювала все більше людей і колективів, тому поступово перетворилася в масштабне фестивальне дійство. І навіть географічно розрослася, «захопивши» село Іванівку.

На переконання організаторів, фестиваль має не просто пройти, але залишити пам'ять про себе. Тому в центрі міста Ізюм група харківських художників на чолі з Андрієм Пальвалем створюють мурал. Він буде заввишки в 4 поверхи і його побачить кожен, хто їде через Ізюм дорогою на схід.

У перший день фестивалю відбудеться пре-паті на Фазенді «Виноград» (село Іванівка), а 19 серпня в Ізюмі будуть працювати три сцени і великий ярмарок. Вхід на всі заходи - вільний.

comments powered by HyperComments