Дорогою на Схід. Як в Ізюмі проходив літературно-музичний фестиваль

Юлія Гуш  |  Неділя, 20 серпня 2017, 16:52
Протягом двох днів на Харківщині проходив фестиваль «Дорога на Схід». Виступи сучасних літераторів, рок-музика, народні співи, ярмарок – це те, чим могли насолодитися мешканці та гості міста.
Дорогою на Схід. Як в Ізюмі проходив літературно-музичний фестиваль

Літературо-музичний фестиваль супроводжувався музичними та поетичними виступами, виставами та ярмарками, в яких взяло участь близько півсотні музикантів та літераторів. Всі ці заходи мали не тільки привернути увагу до Східної України як такої, а й сприяти активізації її культурного життя.

«Приємно що цей фестиваль настав, – розповів Сергій Жадан, – ми до нього готувалися десь півроку. Для нас дуже важливо тут щось зробити. Тому що так сталося, що наша спільна дорога на Схід веде через Ізюм. Його ніяк не оминеш. Чи ти їдеш до лінії фронту, чи повертаєшся – так чи інакше, ми проїжджаємо через ваше місто».

Другий день фестивалю розпочався з відкриття муралу «Дайте світові Шанс», присвяченого пам’яті Джона Леннона. Тепер його портрет можна побачити на площі, названої на честь відомого британського музиканта.

Після цього фестиваль розбився на дві локації. Так, на сцені кінотеатру «Спартак» відбулися виступи сучасних літераторів та рок-музикантів. А в центральному парку можна було послухати народних пісень у виконанні етнічних колективів. Паралельно проходив ярмарок, на якому майстри могли продемонструвати свої вміння. Завершився фестиваль грандіозним концертом на березі Сіверського Дінця.

Відвідувачів фестивалю потішили своїми виступами Сергій Жадан з «Собаками», Юрій Андрухович, гурти «Тартак», «ШANА» та «The ВЙО». Значне місце на цьому заході займали місцеві колективи. Окрім відомих гуртів, відвідувачі заходу могли побачити виступи музикантів з прифронтових територій – гуртів «Ізобарра Тор» (Сватове), «Смолова галерея» (Слов'янськ), «Заграйярочка» (Волноваха).

 

 

comments powered by HyperComments