«Харківські асамблеї» зберуть віртуозів з усього світу

Вівторок, 26 вересня 2017, 17:05
Цього року фестиваль присвячений 100-річному ювілею Харківського національного університету мистецтв
«Харківські асамблеї» зберуть віртуозів з усього світу

Музична подія триватиме практично місяць - з 28 вересня по 24 жовтня, в концертній програмі фестивалю візьмуть участь близько 350 музикантів. , - повідомляє «Справжня Варта»

Гостями «Харківських асамблей» стануть всесвітньо відомі музиканти: диригенти Крістофер Гейфорд (Великобританія), Челсо Атуньєс (Бразилія-Німеччина) і Юрій Насушкін (Іспанія), а також скрипаль Олександр Брусиловський (Франція), віолончелісти Денис Северін (Швейцарія) і Євген Ліфшиц (Німеччина).

Привітати виш з ювілеєм приїдуть видатні його вихованці: народна артистка СРСР Гізела Ципола, народні артисти України Олександр Востряков, Ольга Чубарєва, Віктор Губанов, заслужені артисти України Оксана Крамарєва та Іван Чурилов, лауреат міжнародних конкурсів, джазмен Юхим Чупахін (США).

Традиційно в рамках «Харківських асамблей» відбудуться концерти класів провідних професорів університету, концерт студентів університету - стипендіатів Ротарі-клубів міста, а також майстер-класи та науково-практична конференція «Музична і театральна освіта: європейський вектор розвитку».

Відкриття фестивалю відбудеться 28 вересня у Великому залі Харківського національного академічного театру опери та балету ім. М. В. Лисенка, початок - о 18:30. В рамках гала-концерту виступлять кращі колективи та солісти університету, а також видатні його випускники.

Фестивальні заходи пройдуть в театрі опери та балету ім. М. В. Лисенка, в театрі ім. О. С. Пушкіна, в університеті мистецтв, а також на малій сцені театру ім. Т. Г. Шевченка.

Як раніше писала «Справжня Варта», «Харківські асамблеї» - одна з найбільших культурних подій в Україні, яке традиційно проходить в Харкові восени, починаючи з 1991 року. Ініціатор та художній керівник фестивалю - народна артистка України, професор, кандидат мистецтвознавства, ректор Харківського національного університету мистецтв, Почесний громадянин міста Харкова Тетяна Борисівна Вєркіна. 

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments