Фестиваль кіно Данії у Харкові: розклад

П'ятниця, 6 жовтня 2017, 12:29
У рамках «Днів Данії у Харкові» із 6 по 14 жовтня у кінотеатрі «Планета кіно» харків'яни та гості міста зможуть насолодитись кращими фільмами з північної країни.
Фестиваль кіно Данії у Харкові: розклад

Кіно – це один із найкращих способів занурення в інші культури. Фестиваль кіно Данії – сучасні та класичні данські стрічки-призери міжнародних кінофестивалів, лауреати та номінанти на премію “Оскар”.

Данські фільми та серіали збирають широку аудиторію поціновувачів по всьому світу. Стиль Nordic Noir, наприклад, добре відомий шанувальникам кіно. Успіх цього жанру можна пояснити тим, що він реалістично, чітко і без зайвих слів розкриває складні дилеми моралі.  Саме за це вміння, – просто і доступно розповідати історії, данське кіно і данський кінематографічний стиль і здобули світову увагу.

За останні 10 років данські фільми завоювали багато нагород на найпрестижніших міжнародних фестивалях та церемоніях, у тому числі п’ять номінацій і одну перемогу на Academy Awards.

«Дні Данії у Харкові» подарують вам 6 данських фільмів: сучасних і класику данського кіно, яка для дорослих і дітей розкриває данську історію та культуру.

У програмі фестивалю фільми на різний смак: драма “Година Рисі” про жінку-психолога у тюремній лікарні, що намається врятувати душу підопічного; детективний трилер “Ідеаліст”, головний герой якого, радіожурналіст  Пауль Брінк проводить власне розслідування щодо таємничих хвороб, від яких помирають його колеги; політична драма “Стрілець”, темою якої стає протистояння між владою та відважною журналісткою, що хоче не допустити екологічну катастрофу.

На глядачів чекає ще один “оскароносний” фільм. “Помста” розповідає історію про сорокарічного Антона, що, відпрацювавши кілька років в одному з таборів для біженців в Африці, повертається до своєї родини. У таборі він навчився не відповідати насильством на насильство, і коли на батьківщині він отримує удар від автомеханіка, Антон стримується і не дає здачі. З такою позицією батька не згоден його син Еліас. Хлопчик разом з товаришем планують помститися кривдникові.

Не забули ми і про дітей. 12-річного школяра Пілле випадково кусає мураха, і внаслідок цього в нього розвиваються неймовірні надздібності. За допомогою свого друга, «ботаніка» та фана коміксів Вільгельма, Пілле перетворюється на таємничого супергероя на ім’я “Антбой”, Хлопчик-мураха” і стає місцевим борцем зі злочинністю. Коли на сцену виходить суперлиходій Блоха, Антбою нічого не залишається, як прийняти виклик.

Відкриття та урочистий прийом фестивалю відбудеться 6 жовтня о 19:30 у кінотеатрі «Планета кіно» (ТРЦ "Французький Бульвар").

Детальная інформація про подію на сайті кінотеатру «Планета кіно».

Програма Днів Данії у Харкові. 

comments powered by HyperComments