Відомий джаз-імпровізатор виступить у Харкові

Середа, 11 жовтня 2017, 19:38
Аркадій Шилклопер представить програму «Symphonic Tribute to YES»
Відомий джаз-імпровізатор виступить у Харкові

Шилклопер відомий, як російський валторніст і композитор,отримавший міжнародне визнання. Він вважається одним з кращих валторністів світу, - повідомляє «Справжня Варта».

В його активі роки виступів, як артиста оркестру Великого Театру СРСР і Академічного Симфонічного Оркестру Московської Державної Філармонії, виступи з відомими музикантами, міжнародні нагороди.

Щодо своєї пристрасті до британської музики, то Аркадій Шилклопер пояснює це так: «Я давній фан цього унікального ансамблю, а познайомився з ним, коли мені було 15 років, у роки навчання в Московській військово-музичній школі. За драматургією, композиційним розвитком, вишуканою гармонією та музичною формою, на мій погляд, YES - академічний ансамбль, і лише засоби вираження матеріалу взято з рок-естетики. Багато років я мріяв зробити програму з симфонічним оркестром, щоб показати, висвітити той самий академічний початок, який, як мені здавалося, був задавлений у творчості групи вагою рок-машини. І така програма народилася! У програмі «Приношення «Yes» я не прагну  копіювання, точності звучання оригіналу, доскональності у відтворенні деталей музики групи. Це, скоріше, моє особисте відчуття, слухання, проживання і переживання її. Можливо, це звучить занадто сміливо, але я хотів би запросити вас у мій світ «Yes». Мені б хотілося, щоб і вам цей світ став близьким. Хоча б на один вечір...».

Композиції YES Аркадій / валторна/, виконає у супроводі Молодіжного академічного симфонічного оркестру «Слобожанський» /диригент  Юрій Яковенко/. Концерт розпочнеться о 19:00 20 жовтня у Будинку Алчевських (вул. Жон Мироносиць, 13).

Як раніше писала «Справжня Варта», Оркестр «Слобожанський» зіграв музику відомого композитора Аарона Копленда.

Для участі в концерті був запрошений американський музикант, кларнетист, викладач Нью-Йоркського університету Крістофер Буш.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments