Юні пацієнти представили свої малюнки на Міжнародній виставці/ Фоторепортаж

Юлія Гуш  |  П'ятниця, 10 листопада 2017, 11:06
У Харкові відбулася ІІІ Міжнародний фестиваль малюнків, на якому були представлені роботи дітей-пацієнтів
Юні пацієнти представили свої малюнки на Міжнародній виставці/ Фоторепортаж

Виставка відбулася в межах міжнародного конгресу UZERN, який на декілька днів об‘єднав кращих вчених України та світу. Організатором самого ж фестивалю стала всесвітня мережа «Health and Art». Це неприбуткова організація, яка допомагає хворим дітям за допомогою арт-терапії знаходити сили та позитивні емоції для боротьби зі своїми хворобами.

«Ця виставка цікава перш за все тим, що тут є малюнки тих діточок, які зазнати чи зазнають певних хвороб, – розповіла Анжела Стащак, начальниця відділу міжнародних зв‘язків Харківського національного медичного університету, – і цей досвід, який був отриманий під час госпіталізації, вони передають у своїй творчості. І місцем проведення виставки став саме Харків, оскільки Харківський національний медичний університет здобув право проводити Міжнародний конгрес. І до цього заходу також приурочили проведення фестивалю дитячих малюнків».

Цього року на фестиваль було надіслано близько 1400 робіт від дітей та підлітків більше ніж двадцяти країн світу. З них було обрано 32 малюнки, які можна було побачити на цій виставці. Зокрема, 13 авторів того дня отримали нагороди за свої роботи. Серед лауреатів фестивалю були діти з України, Ірану, Індії, Росії, Болгарії, Катару, Литви, Туреччини та Румунії.

«Ця виставка дуже важлива, адже вона висвітлює таланти дітей усього світу, – підкреслила Наталія Куфтеріна, голова Ради молодих вчених при ХОДА, – хтось з них пережив психотравмуючу ситуацію, хтось з них має якусь невиліковну хворобу. Але ми бачимо, які вони щасливі коли презентують свої малюнки. Ми бачимо, які красиві роботи вони намалювали. На наш погляд, дуже важливо об‘єднувати культури різних країн. Э мережа наукового конгресу UZERN, яка об‘єднує науковців зі всього світу. Було гарно, якщо би була платформа, яка об’єднувала мистецькі здобутки наших дітей».

Виставка малюнків дітей-пацієнтів проходить вже третій рік. Вперше фестиваль відбувся 2015 року в Ірані. Він знайшов підтримку не тільки з боку від фахівців в галузі медицини та мистецтва, а й від 60 різноманітних громадських організацій більше ніж 40 країн світу.

comments powered by HyperComments