У Чугуєві пройде фестиваль польської культури

Вівторок, 14 листопада 2017, 09:43
В межах фестивалю польської культури пройдуть екскурсії, презентації та концерти.
У Чугуєві пройде фестиваль польської культури

Фестиваль проходитиме 16 листопада в місті Чугуєві. За задумом організаторів, в його межах всі охочі зможуть зможуть ознайомитись з кращими зразками польської та української культур, побачити спільні риси в культурній спадщини обох країн та створити певну основу для подальшої співпраці.

Наприклад, фестиваль стартує з відвідин Печенізької загальноосвітньої школи імені Генріха Семирадського. Як зазначають в ХОДА, постать Семирадськиого, який народився в Україні та останні роки жив в Польщі, поєднує дві культури – українську та польську. А згодом гості фестивалю разом з представниками польської делегації відвідають краєзнавчий музей Печенізького району, а також Художньо-меморіальний музей І.Ю. Рєпіна. Там відбудеться показ фільму «Генріх Семирадський. Українське відлуння» Тетяни Бабіної.

За словами організаторів, Фестиваль польської культури матиме інтерес для всіх. Під час заходу можна буде познайомитися виробами народних умільців, скуштувати страви польської кухні, взяти участь в інтерактивних чи рухливих конкурсах, вікторинах, орієнтованих на різновікову аудиторію. А наприкінці фестивалю відвідувачів очікує грандіозний концерт.

Разом з тим в Харкові тривають Тижні Німеччини, приурочені до 25-го ювілею встановлення дипломатичних відносин між Україною та Німеччиною. Стартували вони зі встановлення муралу на Пушкінській вулиці, який нагадує про зв’язок між містами-побратимами – Харковом та Нюрнбергом.

comments powered by HyperComments