На малій сцені Театру Пушкіна виходить новий експериментальний спектакль

П'ятниця, 17 листопада 2017, 14:23
Прем`єра відбудеться 1 грудня.
На малій сцені Театру Пушкіна виходить новий експериментальний спектакль

"Гімнастичний козел" - так називається нова вистава - це абсурдний спектакль.

П`єсу поставить сам автор — Олександр Середін, і це буде для програміста за першою освітою і драматурга-початківця режисерським дебютом. В абсурдістськом виставі будуть зайняті молоді артисти, відірвані голови, зламані руки і гімнастичний козел — безмовний, але ключовий учасник подій.

«Мене завжди цікавило, що в шкільному спортивному залі робить гімнастичний козел, — пояснює задум п'єси Олександр Середін. — Хто його туди поставив і яку функцію він виконує? Він не тренує жодну групу м'язів. У змаганнях гімнасти на ньому демонструють вправність, але навіщо це в молодших класах?».

І навіть поки ви читаєте цей текст, прямо в цю хвилину, українські школярі стрибають через козла, не замислюючись, який у цьому сенс. Але Олександр Середин задумався, і написав п'єсу в жанрі абсурду. Це його друга драматургічна робота.

«Ми продовжуємо розвивати наш «Портал на Гоголя, 8», шукати нові імена, — пояснює інтерес до дебютанту директор Театру ім. Пушкіна Сергій Бичко. — Як ви знаєте, Ольга Турутя-Прасолова після вдалої прем'єри в «Порталі» поставила виставу на великій сцені, а тепер стала головним режисером театру. Не знаю, як далі розвиватиметься кар'єра Олександра, але те, що я бачу на репетиціях — це дуже свіжо і цікаво».

В абсурдному світі, який вигадав автор, кожна людина вимірюється його відповідністю «природі», а мірилом є козел. Вмієш стрибати через снаряд — живеш згідно з «природою», не вмієш — йдеш проти неї. Коли в клас приходить новенький, його чекає випробування козлом, і не стрибнути не можна, тому що «стрибають всі».

comments powered by HyperComments