У Харкові відбувся перший в країні конкурс вітриністів

Субота, 18 листопада 2017, 16:29
Фінал конкурсу з вітриністики за участі професійних команд проходив вчора, 17 листопада.
У Харкові відбувся перший в країні конкурс вітриністів

В межах фінального етапу конкурсу учасники мали створити роботи, приурочені до зимових свят. Переможець отримає не тільки грошову винагороду та можливість пройти стажування серед професійних декораторів, а також підпише контракт на оформлення вітрин до Дня закоханих.

«Я можу тільки потішитися з того, що було вирішено провести такий конкурс, – розповіла Наталія Денисова, головна художниця Театру Ляльок, – адже на часі приділити увагу стилю, життю, час прикрашати наше місто, адже воно того варте. Реклама – рушій торгівлі, хоча це, на мій погляд, тут не найголовніше. Прикрашання вітрин – це може бути дуже весло та позитивно. Особливо якщо і художники веселі».

«Ми хотіли спробувати свої сили, – зазначила Вікторія Коваленко, учасниця конкурсу, – і переконатися, що справді зможемо робити великі декорації. І в першу чергу – заявити про себе. Суть нашої фотозони полягає в тому, що ми робимо подарунок. В якому ми самі можем ним стати. Ми повинні полюбити в першу чергу себе. І саме себе сприймати як подарунок іншим».

Цього року перше місце дісталося Вікторії Телетьєн та Юрію Штайді. Вони ж отримали приз глядацьких симпатій. Друге місце посіла Марія Вербицька, третє – креативна студія «Memory Event lab».

«Вітринам обов‘язково потрібно приділяти увагу, – підкреслила Ольга Склярук, керівниця творчої майстерні «Одуван», – адже вітрини дуже різні, техніки дуже різні. Якщо брати картину в цілому, то це наше таке спільне культурне зростання. Ми маємо бачити красиве. Ми мамо купувати в красивих магазинах. Зрозуміло, що це бізнес, але це можна робити культурно, красиво та благородно».

Вона зазначила, що в Харкові поки що мало спеціалістів з вітриністики. Проте цього року в конкурсі брало участь чимало різних майстрів, кожен з яких є професіоналом своєї справи. Самі ж змагання з оформлення вітрин пройшли в межах Тижнів Німеччини в Харкові, які були приурочені до 25-ї річниці дипломатичних відносин України та Німеччини.

comments powered by HyperComments