У Харкові має відбутися масштабний музичний фестиваль

Юлія Гуш  |  П'ятниця, 24 листопада 2017, 10:40
Заплановано, що KharkivMusicFest зможе об’єднати визнаних музикантів з різних країн світу.
У Харкові має відбутися масштабний музичний фестиваль

Щоб зібрати кошти та обговорити перспективи проведення фестивалю, в Харкові відбувся форум Toloka Talks. За словами Сергія Політучого, голови фонду «Toloka», на цьому заході зібралися небайдужі харків’яни, бізнесмени, культурні діячі та науковці, які готові будуть підтримати проведення такого заходу. Заплановано, що фестиваль відбудеться в березні 2018 року.

Тоді на трьох майданчиках Харкова відбудеться десь 6-7 концертів за участі музикантів з Європи та США. В основному це будуть українці, які досягли певних висот далеко за межами нашої країни. Крім того, музичні заходи також будуть проводитися у вишах, музичних та загальноосвітніх школах не тільки Харкова, а й інших районних центрах міста. Аналогічний фестиваль під назвою «Дзеркальний струмінь» вже проходив минулого року. Проте KharkivMusicFest було вирішено зробити міжнародним фестивалем, на який завітають всесвітньо відомі виконавці та диригенти.  

«Минулого року такий досвід вже був, – розповів Політучий, – його з великим ентузіазмом і великою вдячністю зустріли школярі, викладачі, директори шкіл. Адже на наше глибоке переконання, мистецтво може врятувати світ. І чим більше ми будемо залучати молодих людей до мистецтва, до класичної музики, то з більшим оптимізмом ми зможемо дивитися в майбутнє».

comments powered by HyperComments