Прості історії «Нашого містечка»: харків’ян очікує нова театральна прем’єра

Субота, 25 листопада 2017, 16:22
В Театрі імені Пушкіна відбудеться прем’єра спектаклю «Наше містечко», поставленого за п’єсою Торнтона Вайлдера.
Прості історії «Нашого містечка»: харків’ян очікує нова театральна прем’єра

Прем’єра «Нашого містечка» відбудеться на великій сцені театру Пушкіна. Це буде перший спектакль Ольги Туруті-Прасолової в ролі головної режисерки. Вона зазначила, що в своїй роботі та з повагою віднеслася до однойменної п’єси та його автору. За словами режисерки, під час підготовки спектаклю їй аж ніяк не хотілося суперечити автору.

Події відбуваються в невеличкому американському містечку, де життя протікає просто та розмірено. Там немає катастроф та гострих конфліктів – як це часто буває в театральних постановках. Проте в даній п’єсі розповідається про життя місцевих мешканців, чиї історії Торнтон Вайлдер робить зворушливими та надихаючими до розумів. На даний момент «наше містечко» є найбільш масовою п’єсою американського драматурга.

У спектаклі гратимуть 15 акторів, серед яких будуть як народні та заслужені артисти України, так і молоді виконавці. Також значною частиною постановки стане сценічне оформлення. Адже сам автор постійно наполягав на тому, щоб в п’єсі було задіяно мінімум декорацій та реквізиту. Тому під час прем’єри маленьке провінційне містечко буде представлене суто схематично. Наприклад, там можна буде побачити дві складні конструкції, які зображають будинок з ґанком. А головні герої розмовляють один з одним через вікна власних кімнат, як це зазвичай буває у звичайних американських підлітків.

Прем’єра спектаклю «Наше містечко» відбудеться 15 грудня в Театрі імені Пушкіна. Подивитися виставу можна також буде 16, 17 і 23 грудня.

Як повідомляла «Справжня варта», в березні 2018 року в Харкові має відбутися масштабний музичний фестиваль – KharkivMusicFest. Тоді на трьох майданчиках Харкова відбудеться десь 6-7 концертів за участі музикантів з Європи та США. В основному це будуть українці, які досягли певних висот далеко за межами нашої країни. Заплановано, що подібний захід зможе об’єднати визнаних музикантів з різних країн світу.

comments powered by HyperComments