«Незабуті імена земляків»: харків’янам покажуть роботи художників ХХ століття

Вівторок, 5 грудня 2017, 10:26
В межах проекту «Незабуті імена земляків» можна буде дізнатися про видатних представників місцевої художньої школи ХХ століття.
«Незабуті імена земляків»: харків’янам покажуть роботи художників ХХ століття

В Харківському художньому музеї відбудеться виставка робіт харківських художників ХХ століття. На експозиції можна побачити картини чотирьох авторів, які представляють харківську художню школу ХХ століття.

На експозиції «Художник родом з дитинства» будуть представлені твори заслуженого художника України Павла Тайбера (1940-2017). Там покажуть його роботи 1970-1990-х років із зібрання музею.

«Картини Павла Тайбера уносять глядача в країну дитинства, де живуть маленькі герої, – розповідають в музеї, – однак це не «дитячий жанр», у ньому немає побутового контексту. Створюючи свій міф про дитинство, художник виходить на серйозну розмову з сучасником про духовний світ людини, його моральні проблеми».

Експозиція «Монотипії Петра Шигімаги» присвячена 100-річчю від дня народження митця. На виставці можна побачити його графічні аркуші, виконані у цікавій за образотворчими можливостями техніці – монотипії. Основу експозиції склали роботи з серій «Рідне місто моє», «Харківщиною», «Болгарією», створені у 1960-ті роки. Представлено твори з приватної збірки родини художника та колекції Харківського художнього музею.

Виставка «Графіка Бера Бланка» присвячена 120-річчю від дня народження відомого майстра станкової та книжкової графіки. Там можна буде побачити естампи, виконані до творів Шекспіра, Сфоріма, єврейської поезії та портретні і жанрові композиції 1940-1950-х років.

Виставка робіт Світлани Кім (нар. 1947) приурочена до 70-річчю від дня народження художниці. Вона об'єднала пейзажі, натюрморти, жанрові й ілюстративні композиції, наповнені доброю фантазією і витонченістю, традиційними для творчості авторки.

Відкриття виставок відбудеться 6 грудня о 16:00 у Харківському художньому музеї (вул. Жон Мироносиць,11).

Як повідомляла «Справжня варта», сьогодні в «ЄрміловЦентрі» відбудеться презентація виставкового проекту «Японія — Україна: мистецькі та дизайнерські діалоги» з нагоди 25-ої річниці встановлення дипломатичних відносин між країнами. В основі проекту — виставка майже 100 робіт видатних японських прінтмейкерів, чиї твори неодноразово відзначалися найвищими нагородами журі найпрестижніших міжнародних конкурсів та фестивалів графіки.

comments powered by HyperComments