У Харкові закінчується Фестиваль вуличного мистецтва: програма останнього вікенду

Четвер, 25 січня 2018, 12:59
У Харкові завершується місцевий етап IV Всеукраїнського Фестивалю вуличного мистецтва. Останні харківські виступи відбудуться в останній вікенд місяця – 26-28 січня.
У Харкові закінчується Фестиваль вуличного мистецтва: програма останнього вікенду

На майданчик вийде максимальна кількість артистів найрізноманітніших жанрів -- живі скульптури, фокусники, клоуни, лялькарі і міми з Харкова, Дніпра, Мінська, Житомира. Родзинкою закриття стане виступ театру пантоміми «Німе кіно».

Один із суддів фестивалю, актор Театру імені Пушкіна Максим Панченко, який ставив оцінки конкурсантам у передостанній вікенд, упевнений, що вуличні артисти – це те, що необхідно Харкову: «Якщо для них відведуть спеціальну алею у реконструйованому Парку ім. Шевченка, це принесе радість городянам і привабить туристів. А взимку вони з тим же успіхом можуть виступати на фестивалі. Під дахом або під відкритим небом – вони однаково прекрасні в будь-якому місці».

За минулі три вікенди фестивалю на його майданчиках виступили 9 артистів, в найближчі вихідні до них приєднаються ще двоє – мім Дмитро Кургузин з Дніпра і лялькар Сергій Соловйов з Житомира. Дмитро неодноразово брав участь у фестивалі в якості живої статуї і навіть завоював Приз глядацьких симпатій, але в цьому році змінив жанр і став мімом. А Сергій Соловйов – новачок у конкурсі, хоча досвіду йому не позичати. Він понад 20 років займається створенням авторських ляльок, і вже 6 років працює з маріонетками. Спочатку в театрі, а тепер – як вільний художник. У рідному Житомирі Сергій вже став місцевою знаменитістю, і тепер вирішив спробувати підкорити публіку у Харкові.

«Ляльки у мене складні, аналогів дуже мало. Скажімо, такі є тільки в Бельгії і у мене, - сміється артист. – За час роботи з ляльками у мене їх назбиралося 30 штук, і я вирішив – чому б не спробувати виступати самому? У Харків я візьму з собою дві ляльки: собачку – вона вміє виконувати різні трюки і маленького Фіму – він відмінно грає на скрипці та роялі».

Спеціальним номером позаконкурсної програми стане виступ театру пантоміми «Німе кіно». Це експеримент для Фестивалю — вперше поза конкурсом покажуть нехай невеликий, але повноцінний спектакль. Театр «Німе кіно» — це харківський колектив мімів, які довгий час працювали поодинці, але тепер зібралися в єдиний колектив. Їх 10-хвилинне театральне дійство, підготовлене спеціально для фестивалю, стане першим публічним виступом театру.

За останній фестивальний вікенд постановку покажуть двічі:

у п'ятницю, 26 січня з 19:00 до 20:00 на майданчику перед входом у Fozzy і
у неділю, 28 січня з 16:00 до 17:00 - в атріумі у ліфтів на першому поверсі.

comments powered by HyperComments