У Художньому музеї покажуть «Мистецький щоденник» харківського пейзажиста

П'ятниця, 26 січня 2018, 11:12
В Харківському художньому музеї пройде живописна виставка Міщенка під назвою «Життєвими стежками: мистецький щоденник».
У Художньому музеї покажуть «Мистецький щоденник» харківського пейзажиста

Відкриття виставки, приуроченої до 80-го ювілею Миколи Міщенка, пройде 26 січня о 16:00. На даній експозиції буде представлено 40 живописних робіт художника. За словами представників музею, на виставці можна побачити своєрідні пейзажі, які зовсім не схожі на роботи інших художників.  

Роботи Міщенка – це чисті краєвиди без людських постатей, в яких були передані величні масштаби самої природи. Він надає перевагу хмарним дням, коли м’які та приглушені кольори створюють масу різних нюансів та відтінків.

Довідка: Микола Міщенко народився 10 січня 1938 року в місті Мерефа Харківської  області. В 1969 році закінчив радіофізичний факультет Харківського державного університету ім.О.М.Горького (нині - ХНУ ім. В.Н. Каразіна). Кандидат технічних наук, академік УТА. Член НСХУ з 2013 року.

Як повідомляла «Справжня варта», в Харкові вже йде до свого завершення Фестиваль вуличного мистецтва. Останні етапи перепадуть на цей вікенд. У програмі – виступи живих скульптур, фокусників, клоунів, лялькарів і мімів.

comments powered by HyperComments