Художник Костянтин Савченко "впіймав" весну у рамку

Марина Чайка  |  П'ятниця, 2 лютого 2018, 17:19
У харківському арт-просторі MY GALLERY стартувала виставка живопису Костянтина Савченка «Передчуття весни».
Художник Костянтин Савченко "впіймав" весну у рамку

Костянтин Савченко – український художник, директор Харківського художнього училища; більшість його робіт знаходяться в приватних колекціях у США, Канаді, Німеччині, Японії, Ізраїлю, Туреччині, Польщі, Франції, Чехії, Італії, Росії, Хорватії та ін. У 2017 році Костянтин отримав почесне звання «Заслуженого художника України».

Експозиція об’єднана однією темою – передчуття весни, тому всі картини виконані переважно у світлій кольоровій гамі та теплих тонах. 

Зазвичай широка публіка не йде на виставки, дізнавшись, що на них представлені картини, наближені до абстракціонізму: є побоювання не усвідомити того, що хотів показати автор. Костянтин Савченко пропонує подивитися на цей напрям з іншого боку і спробувати його зрозуміти.

"Абстракція може бути гарною. Головне, щоб робота було зроблена професійно і щоб сюжет не викликав негативних емоцій. Треба малювати те, що тішило б людям око. І так повно проблем у нашому житті. Хочу, аби мій живопис надихав на позитивні емоції",– коментує художник.

Роботи автора вирізняються серед витворів інших митців своєю незвичайною технікою виконання. Як зазначає сам художник, фарби він наносить мастихіном на панно. А для цієї лінії малюнків розробив власний метод: ще більше кольору + багатошаровий рельєф = ефект мерехтіння та вібрація кольору.

І дійсно, кожне полотно сповнене магнетизмом та сонячною енергією. Роботи легкі для сприйняття, ними хочеться милуватися й не думати ні про що інше. Від них віє теплим весняним подихом, а враження залишаються приємними.

Виставка «Передчуття весни» триватиме до 17 лютого, а галерея відкрита з 9:30  до 19:00 у будні дні, субота: 11:00-18:00.

comments powered by HyperComments