Сьогодні британські художники поділяться з харків`янами досвідом перебування в Україні

Понеділок, 12 березня 2018, 17:01
12 березня о 18.00 в Харкові відбудеться лекція/artisttalk Кунг Хва Шон та Стівена Шіхана, художників, що перебували на резиденцїї в Україні за програмою мистецьких резиденцій Британської Ради SWAP: UK/Ukraine, присвячена їх досвіду міжнародних проектів та перебування в художніх резиденціях
Сьогодні британські художники поділяться з харків`янами досвідом перебування в Україні

Місце проведення — Харківська муніціпальна галерея (вул.Чернишевська, 15).

Кунг Хва Шон (нар. 1983, Південна Корея, живе та працює у Лондоні) досліджує взаємовідносини між містом та уявою людини. Наразі здобуває ступінь PhD у Королівському коледжі мистецтв Лондона. У своїй мультидисциплінарній практиці вона зосереджується на відкриттях психологічної ідентифікації у місті, присутності невидимої субстанції, та фантастичних візуальних враженнях, що витікають із непередбачуваних миттєвостей глітчів (візуальних збоїв) у місті.

Стівен Шіхан(нар. 1986, Біркенхед, Велика Британія) живе та працює у Біркенхеді. Шіхан отримав ступінь почесного бакалавра мистецтв у Віррал Метрополітен Коледжі за спеціальністю “образотворче мистецтво”, а потім ступінь магістра образотворчого мистецтва з відзнакою Університету Джон Мура у Ліверпулі. Стівен здебільшого працює з перформансом, кіно та відеоартом, беручи у фокус своєї роботи абсурдне, красиве, тендітне, тимчасове існування, в якому він себе знаходить; у той же час зосереджуючи особливий інтерес на плинності життя.

SWAP:UK/Ukraine — щорічна программа резиденцій Британської Ради в Україні для художників та кураторів. Програма реалізується у співпраці з Ліверпульською бієнале, наймасштабнішим фестивалем сучасного мистецтва у Сполученому Королівстві, та найбільш інноваційними й експериментальними мистецькими інституціями в Україні.

З моменту запуску програми у 2016 році було підтримано 20 резиденцій (18 для художників і 2 для кураторів) у Ліверпулі, Києві, Харкові, Музичах, Ужгороді та на півострові Бірючий в Азовському морі. SWAP має на меті поєднати художників з обох країн та підтримувати їхній розвиток у міжнародному середовищі. Також программа надає художникам час на дослідження, рефлексію й вивчення мистецьких традицій Великої Британії та України.

Партнер фінальної виставки мистецьких резиденцій SWAP: UK/UKRAINE — ЦСМ ЄрміловЦентр (Харків). Партнер освітньої програми виставки — Харківська муніципальна галерея.

Кураторська команда фінальної виставки — Олена Касперович (ЄрміловЦентр), Ілля Заболотний (Британська Рада). Куратор освітньої програми виставки – Анастасія  Хлестова (Харківська муніципальна галерея).

Переглянути повний розклад освітньої програми можна на "Справжній Варті". 

comments powered by HyperComments