Заради Kharkiv Music Fest у Харкові об`єдналися бізнес, влада та культура

Четвер, 15 березня 2018, 13:57
14 березня в Харкові відбулося відкриття довгоочікуваного музичного фестивалю "Kharkiv Music Fest", генеральним спонсором якого виступив ПАТ "Харківський плитковий завод".
Заради Kharkiv Music Fest у Харкові об`єдналися бізнес, влада та культура

Про це повідомив комерційний директор "Харківського плиткового заводу" Назар Ванюшин на своїй сторінці у Фейсбуці.

Присутні змогли повною мірою насолодитися геніальною грою Сергія Бабаяна (США) та оркестру під керівництвом Станіслава Христенко.

"Бізнес у світі перестає бути просто способом заробляння грошей. На прикладі багатьох успішних компаній видно, що зараз стає тенденцією меценатство, спонсорство, благодійність. В Україні відбувається еволюція розуміння своєї ролі бізнесом і соціальної відповідальності бізнесу. Сам факт того, що проведення фестивалю стало можливим доводить, що партнерство бізнесу, влади і культури дає можливість реалізовувати амбітні проекти, даруючи радість і красу людям", - заявив голова Наглядової Ради ПРАТ «Харківський плитковий завод» Валентин Шеветовский.

Нагадаємо, Kharkiv music fest проходить у ХНАТОБі та Харківській філармонії. Саме на цих майданчиках відбудеться сім музичних концертів.

Проте класичну музику в ці дні харків’яни почують й у найнесподіваніших місцях і містах: арт-директор Kharkiv music fest-2018 Станіслав Христенко, музиканти фестивалю разом зі студентами Академії лідерства відвідають Люботин, Красноград, Первомайський, Валки, Нову Водолагу, Лозову та Пісочин. Адже мета заходу – продемонструвати все розмаїття класики. Окрім того, музиканти проведуть зустрічі з учнями загальноосвітніх шкіл районів і лекції та майстер-класи гри на піаніно – з учнями музичних закладів освіти. Будуть проведені круглі столи, присвячені темі доступності музичної культури в малих містах.

Запланований і концерт для людей з інвалідністю, а також зустріч-концерт з вихованцями інтернату для незрячих дітей.

У програмі: симфонічні твори українських, європейських та американських композиторів у виконанні солістів і диригентів світового рівня з Австрії, Німеччини, Польщі, США та України.

comments powered by HyperComments