Оновлена Харківська муніципальна галерея відкрється «Містом ХА»

Вівторок, 3 квітня 2018, 13:16
11 квітня в основному залі Харківської муніципальної галереї відкриється виставковий проект «Місто ХА. Харків авангардний. Vol. 2». До нього увійде частина робіт, представлених взимку 2017 -2018 в НХМУ.
Оновлена Харківська муніципальна галерея відкрється «Містом ХА»

У грудні 2017 року в Національному музеї України був показаний проект, що представляє мистецтво авангардного Харкова за минулі сто років. До нього увійшли роботи, що відображають розвиток авангардної тенденції в мистецькому житті міста. Враховуючи резонанс, який викликала виставка, здається логічним відкрити оновлену галерею саме «Містом ХА», точніше його «репродукцією».

"Минуле століття стало для Харкова особливо важливим. У цей період остаточно сформувався образ міста, його особа. В цей період мистецтво Харкова розвивалося в авангардному напрямку, руйнуючи класичне розуміння форми і композиції, теми та ідеї. У виставковому проекті «Місто ХА» ми поговоримо про це мистецтві – авангардному в широкому сенсі", - повідомляють у галереї.

Авангард в Харкові – об'ємна тема, яка включає в себе і візуальне мистецтво, і літературу, і театр. Осягнути все це в межах одного виставкового проекту не представляється можливим. Тому «Місто ХА. Харків авангардний. Vol. 2» зосередиться на варіанті інтерпретації розвитку мистецтва міста, представляючи кураторський погляд і залишаючись особистим висловлюванням. Увага кураторів у проекті була прикута до знака, тексту і символу як понять, які стали багато в чому визначальними для харківського мистецтва.

Квітнева виставка покаже тільки частину робіт з первинного «Міста ХА». А саме: у проект увійшли роботи представників Харківської школи фотографії і мистецтво XXI століття.

Що стосується представників класичного авангарду і художників нон-конформістів, їхні роботи можна буде побачити в галереї у другій частині проекту.

comments powered by HyperComments