Мистецтво

13:33
16 квітня в галереї «Мистецтво Слобожанщини» стартувала виставка живописних робіт Шрі Чинмоя «Королівство кольору».
19:01
17 квітня о 15.00 в кінотеатрі ім. Довженка відбудеться прем’єра документального фільму «Герой України Євген Котляр». Стрічка була створена активістами ГО «Зелений фронт».
19:09
Коли дивишся на цю жінку, коли зауважуєш її промовисту південну вроду, то перше слово, яке спадає на думку, – квітуча. Жінка-розквіт, жінка-весна… і не має значення, скільки їй – учора, сьогодні чи завтра – років: такі жінки не бояться календаря, вони в будь-якому віці зберігатимуть і дитячу безпосередню щирість, і підліткове кокетство, і романтичність юності. Либонь, саме тому твори уманської письменниці Марини ПАВЛЕНКО не залишають байдужими читачів усіх вікових категорій: вона легко вхоплює пригодницьку жилку, цікаву дітлахам, і доглибно зворушує літніх, коли правдиво й емоційно розповідає історії людських життів, де-не-де приперчуючи драматичні фабули живим українським гуморцем. Нині маємо «з перших рук» історію самої Марини – емоційної, рухливої, говіркої. Історію, в якій є місце і дитячим страхам, і щасливому материнству, і творчим радощам.
11:59
4 квітня в Великій залі Харківського Національного Театру Опери і Балету відбувся концерт джазових музиканток Лаури та Крістіни Марті.
16:12
28 березня в приміщенні харківської "Просвіти" відбувся концерт, присвячений 180-му ювілею з дня народження Гната Гончаренка, одного з найвидатніших українських кобзарів другої половини XIX — початку XX ст.
15:05
28 березня в харківському Літературному музеї пройшов літературно-музичний захід, приурочений до 85-го ювілею Ліни Костенко.
21:05
30 березня в Харкові відбудеться низка заходів, присвячених презентації нової поетичної збірки Сергія Жадана «Життя Марії».
21:26
26 березня в галереї «Мистецтво Слобожанщини» стартувала виставка скульптури Катіба Мамедова під назвою «Весняне натхнення».
18:47
26 березня в арт-підвалі Харківської муніципальної галереї пройшла культурологічна дискусія під назвою «Чи можливо та потрібно врятувати старий Харків?»
20:42
25 березня в кав'ярні «Barista» стартувала художня виставка Валентини Самойлік під назвою «Весняний променад».