Мистецтво

14:13
Саме так зветься ліцензійний альбом харківської співачки-шансоньє Люцини Хворост, який щойно вийшов у київському музичному видавництві "Наш Формат".
12:07
2 грудня в галереї «Мистецтво Слобожанщини» відбулося відкриття виставки, присвяченої до 130-ї річниці дня народження художниці Зінаїди Серебрякової.
11:43
2 грудня в приміщенні Будинку культури Київського району відбувся концерт під назвою «Героям Чорнобиля з любов’ю»
10:42
1 грудня в галереї сучасного мистецтва «Костюринський провулок» відкрилася експозиція під назвою «Велика виставка маленьких картин».
23:48
30 листопада в харківському пабі «Старый Хэм» відбувся творчий вечір Сергія Жадана, на якому він зачитав свої нові поезії.
14:09
27 листопада в межах «Тижня української філософії» відбулася лекція докторки філософських наук, професорки Надії Корабльової під назвою «Українська ідентичність як соціальний конструкт»
12:34
В галереї сучасного мистецтва «Костюринський провулок» триває персональна виставка Дар‘ї Озерової та Євгенії Погребняк під назвою «Мавка».
15:56
Уперше фестиваль під назвою «Дні кіно про права людини» стартував 2003 року, звичайно, що програма була дещо інакшою, і більшість фільмів були українськими прем’єрами. Але, від заснування і до сьогодні організатори дотримуються єдиної концепції: покази відбуваються не лише у столиці, а й у регіонах. Цього року мандрівному фестивалю 11! Він «виріс» й посідає вагоме місце не лише в Україні, але й за її межами. Тепер переважна більшість фільмів – закордонних. На минулому тижні, 7 листопада, фестиваль розпочався у Харкові у кінотеатрі «Боммеръ». Найкращі світові стрічки 2013-2014 років, які пройшли конкурсний відбір у Києві, «помандрували» містами України. Ігор Гофман, один із організаторів мандрівного фестивалю у Харкові, з радістю поділився з нами своїм досвідом роботи…
13:41
20 листопада в Харкові стартував цикл лекцій під назвою «Тиждень української філософії». Розпочався він з лекції «Універсалії філософії Григорія Сковороди і виклики ХХІ сторіччя», яку прочитала заступник директора Національного літературно-меморіального музею Григорія Сковороди Олена Рибка.
16:46
19 листопада в Спілці письменників відбувся літературний вечір присвячений 100-річному ювілею харківського футуризму.