Мистецтво

16:44
В галереї «Мистецтво Слобожанщини» Харківського обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва відкривається виствка харків’янина Євген Зубков.
13:57
З 23 липня по 8 серпня у харківській галереї «Мистецтво Слобожанщини» буде експонуватися «Вальс квітів» Марії Лемешової.
16:15
Протягом липня Харківська муніципальна галерея зануриться у сутінки, бо у новій виставці кожна робота підсвітлена зсередини, що створює ефект «рентгенівського» зору у глядача.
12:33
Український ПЕН та Харківський ЛітМузей оголосили учасників Харківської літературної резиденції 2020. З 15 серпня і до 15 вересня у Харкові працюватимуть письменник Максим Беспалов (Дніпро/Львів) і перекладачка Тетяна Родіонова (Київ), письменник Банди Шолтес (Ужгород) і перекладач Юрій Матевощук (Тернопіль).
17:35
Причому, в прямому розумінні - на харківських вулицях встановили піаніно, та ще й розмальовані.
16:39
Персональну виставку Петриківського розпису Ганни Булгакової можна подивитись до 18 липня.
11:29
10 липня у Харківській муніципальній галереї відкриється виставка Nude Василини Буряник. Вперше роботи львівської художниці у Харкові презентували восени 2019 року на другій Бієнале молодого мистецтва. В основній експозиції була представлена її інсталяція «Фрагменти організмів» — акваріуми з художніми образами червонокнижних тварин, створені з текстилю.
12:25
Відомий український симфо-шоу колектив PRIME Orchestra з Харкова приєднався до всесвітньої акції #StayAtHome і оригінально підтримав всіх громадян України та жителів світу у самоізоляції.
18:11
Під час карантину ХНАТОБ започаткував новий проект «Театр на дивані».
16:24
Онлайн-читання й розмови про літературу та флешмоб із книжковими порадами – от що пропонує на карантинний час літературний проєкт #Читай-пиши. Роблять його Благодійний фонд Сергія Жадана, Barabooka та Український інститут книги – як продовження конкурсу школярських рецензій на твори української літератури.