ХТМ влаштує показові суди над боржниками

Микола Кузнєцов  |  Четвер, 11 вересня 2008, 17:04
На даний момент заборгованість городян за спожите тепло перевищує 287 мільйонів гривень, повідомив директор КП «Харківські теплові мережі» Сергій Андрєєв.
ХТМ влаштує показові суди над боржниками

За його словами, динаміка розрахунків поліпшується. Так, у сезоні 2006/2007 рр. було недоотримано з населення 137 мільйонів гривень, а в 2007/2008 рр. – 95 мільйонів.

На даний момент 175 тисяч квартир мають заборгованість зі строком утворення більше 3 місяців. ХТМ подає в суд на тих абонентів, які не платять по 3–7 місяців.

У той же час Харківські теплові мережі не мають наміру «притискати» людей зі слабкими фінансовими можливостями. Але тих, хто має можливість платити, але не платить, чекає показовий суд.

«Із цими людьми ми будемо вести розмову з позиції сили», – завірив Сергій Андрєєв.

Співробітники ХТМ відслідковують заможних неплатників по дорогих машинах, кондиціонерах, броньованих дверях, супутникових «тарілках». До таких старанні працівники «Тепломереж» прийдуть вручати повістку в компанії журналістів, телебачення та радіо, після чого влаштують показові судові слухання.

На тлі заборгованості населення можна об'єктивно говорити про підвищення якості теплозабезпечення. За останній рік кількість скарг від городян зменшилася вдвічі, відзначив С. Андрєєв.

 

comments powered by HyperComments