Ярославський чекає на сигнал уряду, щоб почати будувати харківський аеропорт

Віталій Альошин  |  П'ятниця, 19 вересня 2008, 18:10
У ході Міжнародного інноваційно-інвестиційного форуму, що відкрився у Харкові, компанія Ярославського DСН звітувала, яким чином освоює інвестиції у нашому місті.
Ярославський чекає на сигнал уряду, щоб почати будувати харківський аеропорт

Харків є найпривабливішим регіоном для інвестицій. Такий висновок можна зробити після виступів учасників Міжнародного форуму, що відкрився сьогодні в рамках «Великого Слобожанського ярмарку». Серед його гостей – посли Угорщини, Кенії, консул Туреччини, глави адміністративних підрозділів Польщі та Росії, а також керівники бізнес-структур із десятка країн світу.

Після вступних промов почалася безпосередня робота – презентація конкретних бізнес-проектів, які вже реалізуються у Харкові та області.

Так, директор комунального підприємства Харківської облради «Індустріальний парк «Рогань» Олександр Дудка розповів про перспективи цього проекту, що планує зайняти 203 га у південно-західній частині Харкова. Він підкреслив, що одна з 6-ти зон парку «Хай Тек» завдяки університету радіоелектроніки вже видала першу продукцію. Усього цей проект передбачає $1,5 млрд інвестицій.

Учасники форуму уважно вислухали виступ Олени Дерев’янко, помічниці президента компанії DСН. Вона звітувала про те, яким чином компанія Олександра Ярославського вкладає $205 млн інвестицій, запланованих до освоєння до проведення у Харкові матчів Євро-2012.

За її словами, 30% будинку майбутньої Академії футболу вже зведено, обладнано 80% тренувальних майданчиків. 1 жовтня почнуться активні роботи з будівництва ділового і торгово-розважального центра «Металіст-Сіті».

Що стосується безпосередніх робіт з будівництва аеропорту, то, за її словами, DСН «чекає на відмашку» від уряду, щоб будівельна техніка вийшла на площадку.

Також були представлені інші перспективні для інвесторів об'єкти у Харкові та області.

Нагадаємо, що врочисте відкриття «Великого Слобожанського ярмарку» відбудеться 20 вересня. 


 

comments powered by HyperComments