Долар у центрі Харкова: 6.15

Микола Кузнєцов  |  Вівторок, 28 жовтня 2008, 12:49
Американську валюту в обмінних пунктах центральної частини Харкова вже можна продати по 6.15 гривні, й це не кінець, говорять оператори «обмінок», прогнозуючи до вечора 6.20.
Долар у центрі Харкова: 6.15

Тим часом найпопулярнішим співвідношенням купівлі-продажу на цінниках у центрі є 6.10–6.30. Причому за останньою ціною долар не є дефіцитом. Деякі обмінники, втім, уже не готові відпускати USD дешевше 6.50.

Найнижчий курс покупки в середньому становить 6.00 гривень.

Тим часом, на думку банкірів, кредит від МВФ, «вибитий» урядом, зміцнить курс гривні з нинішніх «6+» до 5.50, передає Сеть экстренного оповещения.

«Думаю, що з першим кредитним траншем, наприклад, в 3 мільярди доларів, весь ажіотаж навколо нестачі валюти в Україні буде знятий. Курс повернеться до 5.5 гривни за долар, а пізніше він може знизитися і до 5.2», – прогнозує директор департаменту казначейства банку УБРП Віктор Єрасов.

За даними газети «Дело», з ним згодний голова правління Терра Банку Сергій Щербина. «Кредит від МВФ – це гарніше посилання для відновлення довіри банківській системі. Думаю, що з його допомогою НБУ зможе вернути курс на рівень 5.5 гривні за долар», – сказав він.

Нагадаємо, такий спосіб порятунку економіки зазнає різкої критики з боку опозиції: кредит, що рятує банки, МВФ будуть погашати українці. Так, нардеп (КПУ) Алла Олександровська вважає недоцільним рятувати банківську систему за рахунок жителів країни, а пропонує направити зусилля на відновлення виробництва. Стимулювати українського виробника вважає за необхідне також і Партія регіонів, указуючи на це як на єдиний реальний шлях подолання кризи.


 

comments powered by HyperComments