Ющенко змусить українців поміняти долари на гривні

Костянтин Колесник  |  Четвер, 4 грудня 2008, 12:29
У секретаріаті президента обговорюється ідея примусового переводу всіх доларових внесків населення в гривню.
Ющенко змусить українців поміняти долари на гривні

На останньому засіданні банкірів в Національному банку перший заступник глави секретаріату президента Олександр Шлапак обговорював з фінансистами питання про перевід усіх доларових депозитів і кредитів в гривню, повідомляє «Газета 24».

Таке рішення мотивувалося тим, що Україна фактично використовує дві валюти, а це не сприяє розвитку економіки і заважає зробити гривню конвертованою валютою.

При цьому Олександр Шлапак не повідомив, по якому курсу і коли може пройти така примусова експропріація заощаджень і заміна боргів.

На думку голови правління банку «Хрещатик» Дмитра Гриджука, перевід внесків потрібно робити дуже обережно, щоб не викликати паніки і враження, що держава хоче обікрасти людей.

«Є різні варіанти вирішення проблеми доларизації економіки. Перший – поступово відмовитися від валютних внесків і кредитів. Зафіксувати всі валютні внески і кредити на певну дату і після цього видавати і приймати тільки гривню. Хай люди потримають валюту вдома, в кульках – місяць, другий, третій. Якщо вона не приноситиме прибутку, ніхто її вдома не триматиме», – вважає банкір.


 

comments powered by HyperComments