Рекордному врожаю зерна раді тільки комахи (аграрії)

Микола Кузнецов  |  Середа, 10 грудня 2008, 17:19
Весь рекордний урожай зерна лежить на складах та елеваторах, повідомив голова Харківської районної ради Віталій Збукарь.
Рекордному врожаю зерна раді тільки комахи (аграрії)

За його словами, незначні частини зерна в районі продавалися тільки щоб вирішити «пожежні питання» – наприклад, забезпечення посівної, закупівлі палива і тому подібне.

Райголова підкреслив: наразі створено таку ситуацію, що ціна на зібране зерно в порівнянні з минулим роком впала в 3–4 рази: з 1000–1200 гривень за тонну до 300 гривень. За словами В. Збукаря, коли б не провал ціни, то Україна не втратила б можливість компенсувати кризу такою серйозною підмогою, як рекордний урожай зернових.

Згідно пропозиції райради про створення Союзу підприємців, які забезпечували б один одному торгові преференції, зерно можна було б «прокрутити» через тваринництво – тобто аграрний комплекс району отримав би по суті подвійний прибуток. Проте цьому є перешкоди юридичного характеру.

Віталій Збукарь наголосив, що в Україні «про сільське господарство говорять в останню чергу». На його думку, уряду було необхідно вирішити питання про збут рекордного урожаю за нормальною ціною – у світі зерно не дешевшало, а катастрофічне для аграріїв падіння цін відбулося тільки в наший країні.

«А так зерну радіють тільки жучки, ви розумієте, адже нормальних умов зберігання теж немає», – додав Віталій Збукарь.

 

comments powered by HyperComments