Долар у Харкові знову підріс

Микола Кузнецов  |  Понеділок, 22 грудня 2008, 15:50
Думки власників пунктів обміну в Харкові щодо ціни долара розійшлися. Є цінники купівля-продаж 6.05/7.50, є 6.50/8.50, але найпопулярнішим та простішим є співвідношення 7.00/8.00 або десь поряд.
Долар у Харкові знову підріс

Нагадаємо, на вихідних середній курс американської валюти складав 6.5 гривень. В обмінних пунктах міста курс покупки коливався від 6.05 гривень до 6.85 гривень за долар.

Тим часом фахівці вважають, що українському уряду навряд чи вдасться стабілізувати курс гривні у найближчій перспективі.

Такий прогноз дав ізраїльський фінансовий оглядач Німрод Гальперн на сторінках впливового ділового видання «The Marker».

Аналізуючи безперервні коливання курсу української валюти, Гальперн відзначає, що Нацбанк України прибігає до постійного підвищення ставки рефінансування. Однак, бажаних результатів ця тактика не приносить і навіть загрожує анулюванням урядових гарантій.

Починаючи з липня, підкреслює експерт, реальний рівень знецінювання української гривні досяг 46%. Ізраїльські та міжнародні фахівці сходяться у думці, що різке падіння національної валюти викликано й умовами надання стабілізаційної позики від МВФ.

Як відзначає Гальперн, одним з найбільш серйозних ударів є вимога МВФ не допускати до кінця року зменшення більше, ніж на 4%, золотовалютних резервів України, які зараз становлять майже 33 мільярда доларів. Внаслідок цього Київ втратив основні важелі підтримки національної валюти на внутрішньому та світовому ринках, передає сайт «Сьогодні».

Крім того, підсумовує аналітик, це значно обмежує можливості українського уряду приборкати подальший обвал гривні.
 

comments powered by HyperComments