У Харкові долар купують дешевше, ніж в Нацбанку

Дмитро Стриженко  |  Вівторок, 23 грудня 2008, 12:22
На готівковому ринку в Харкові курс американського долара, так само, як і курс Національного банку України, залишається незмінним.
У Харкові долар купують дешевше, ніж в Нацбанку

Зокрема, практично в усіх пунктах обміну валют в центрі міста курс купівлі долара США встановлений на рівні 7.30 грн/дол. Продають американську валюту по 8.00–8.30 грн/дол.

В той же час у віддалених від центру районах курс долара трохи нижчий. Зокрема, на Салтівці середній курс складає 7.00/8.00 грн/дол. (купівля/продаж). Крім того, можна зустріти і 6.50–6.75 грн/дол. на покупці.

Нагадаємо, офіційний курс гривни до іноземних валют, встановлений НБУ на сьогодні, залишається незмінним з п'ятниці: Нацбанк вважає, що 1 долар коштує 7.8788 грн. Торги на міжбанківському валютному ринку в понеділок закрилися котируваннями на рівні 8.3 грн за долар.

Нагадаємо також, що вчора ввечері народні депутати, члени Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з питань перевірки діяльності НБУ виступили з заявою про те, що Нацбанк продовжує штучно девальвувати гривню.

Члени ТСК нагадали, що в понеділок вранці міжбанківський ринок відкрився з котирувань купівлі-продажу долара США на рівні 7.20/7.80 грн за долар. Валютний ринок фактично став сам працювати на зміцнення гривни, вважають вони. «Але Нацбанк, сповідаючи злочинну політику девальвації гривни, вийшов на ринок з пропозицією покупки по курсу 8.30 грн за долар. Фактично, на сьогодні гривню штучно знецінили на 10%», – заявили депутати.

У свою чергу голова правління Нацбанку Володимир Стельмах вважає, що на валютному ринку в останні дні відбуваються позитивні зміни в напрямку його стабілізації. «Тенденція на валютному ринку – як на безготівковому, так і готівковому особливо, – зовсім змінилася. Минулої п'ятниці населення продало більше валюти, ніж купило. Курси долара різко зменшилися, а національна валюта зміцнилася», – сказав В. Стельмах, додавши, що це свідоцтво того, що «вироблена на попередніх зустрічах тактика поведінки почала втілюватися в життя».
 

comments powered by HyperComments