Тимошенко озвучила ціну на російський газ

Дмитро Стриженко  |  Вівторок, 20 січня 2009, 16:35
Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко заявляє, що ціна газу на кордоні РФ з Україною в 2009 році складе 228,8 доларів за тисячу кубометрів, а вартість технологічного газу для України буде рівна 153,9 доларів за тисячу кубометрів.
Тимошенко озвучила ціну.

Як передає УНІАН, про це Ю. Тімошенко заявила сьогодні на прес-конференції в Кабінеті міністрів.

«Ми змогли точно розрахувати ціну на природний газ для українських споживачів на 2009 рік. Ціна, яка діятиме не поквартально, а на весь рік однаково, починаючи з 1 січня 2009 року, на межі складатиме 228,8 доларів за тисячу кубічних метрів», – сказала Ю. Тимошенко.

При цьому прем'єр-міністр пояснила, що до цієї ціни додатково будуть додані податок на додану вартість, всі накладні витрати по розмитненню газу, а також вартість транспортування газу по локальних внутрішніх мережах. «Це дуже гідна ціна для перехідного періоду на ринкові ціни» – вважає Ю. Тимошенко.

Прем'єр-міністр повідомила, що вартість технологічного газу для України в 2009 році складатиме 153,9 доларів за одну тисячу кубічних метрів газу, що на 25 доларів нижче, ніж минулого року.

«Тому ціна (за транзит газу по території України) у розмірі 1,7 (дол. за тисячу кубометрів газу на 100 км.) є абсолютно обгрунтованою при такій пільговій ціні на технічний газ, і вона дозволить українській газотранспортній системі працювати нормально», – сказала Прем'єр.
 

comments powered by HyperComments