В облраді озвучили «глибину» харківського безробіття

Анастасія Манина  |  Середа, 28 січня 2009, 17:27
За даними Держкомстату, у грудні 2008 року заборгованість по заробітній платі у Харківській області становила 123 мільйона гривень, однак у січні цього року борг зменшився до 107 мільйонів.
В облраді озвучили «глибину» харківського безробіття

Про це сьогодні повідомила журналістам керівник «антикризової» групи облради Марина Вишневська.

За її словами, на даний момент повністю розрахувалися з боргами по зарплаті завод ХТЗ, «Комунар», а також Харківський підшипниковий завод.

Найбільшими боржниками у січні залишаються Харківське державне авіаційне виробниче підприємство, ДП «Завод імені Малишева» і ГП «Харківський приладобудівний завод ім. Шевченко».

М. Вишневська відзначила, що на даний момент 28 тисячам співробітникам харківських підприємств не виплачена зарплата, при цьому в середньому борг на одну людину становить 3 тис. грн.

За словами керівника «антикризової» групи у Харківській області вже скорочено 7.7 тисяч чоловік. В обласний центр зайнятості щодня приходять 900 чоловік, також щодня скорочуються й вакансії − у середньому на 100 у день.

«Таким чином, на 1 робоче місце у Харківській області претендують 11 осіб», − сказала М. Вишневська.

Нагадаємо, 12 січня начальник головного управління праці та соціального захисту населення Аеліта Доброштан повідомила, що за даними на 1 січня 2009 року харківські державні підприємства заробили 100 мільйонів гривень боргу по заробітній платі.
 

comments powered by HyperComments