Затягуємо пояса ще тугіше – хліб от-от «порадує»

Олена Сергєєва  |  Четвер, 29 січня 2009, 15:24
У лютому українців очікує неприємний сюрприз – хліб на подорожчає 7–15%.
Затягуємо пояса ще тугіше – хліб от-от «порадує»

Пекарі планують підвищити ціни на хлібобулочні вироби, пояснюючи свій намір необхідністю повертати валютні кредити, а також подорожчанням енергоресурсів і сировини.

Фахівці, коментуючи можливий стрибок цін, стверджують, подорожчання треба було очікувати вже давно. «Адже матеріально-технічні ресурси вже давно подорожчали. І дійсно, тут усьому провиною валютні кредити», – розповідає Микола Верницький, директор аналітичної компанії «Проагро», повідомляє Вовремя.іnfo.

Ще одна причина підвищення цін на хлібобулочні вироби – подорожчання пшеничного борошна з держрезерву. З 1 лютого держава підвищує вартість пшеничного борошна із власних резервів: вищий сорт коштуватиме 200842 гривень за тонну (ринкова ціна – 1700–1735 гривень за тонну), перший сорт – 1874.52 (1500–1530), другий сорт – 1606.73 (1425–1450) гривень за тонну.

«Укрхліб» і «Хлібпром» поки не заявили про підвищення відпускних цін на хліб, але подумують про це.

«З огляду на обставини, що склалися, не виключаємо подорожчання хліба», – коментує ситуацію Володимир Череда, який виконує обов'язки генерального директора концерну «Укрхліб».

Нагадаємо, що ще недавно гендиректор об'єднання «Укрхлібпром» О. Васильченко прогнозував, що ціни на хліб у лютому підвищаться приблизно на 3–4%.
 

comments powered by HyperComments