Ехануров пообіцяв, що «грошей немає»

Анастасія Маніна  |  П'ятниця, 30 січня 2009, 15:35
Міністр оборони Юрій Ехануров має намір звернутися до Мінфіну з проханням виділити 30 мільйонів гривень для відновлення електропостачання на стратегічних військових об'єктах.
Ехануров пообіцяв, що «грошей немає».

Про це він заявив сьогодні перед початком зустрічі з президентом України Віктором Ющенком, присвяченій проблемі відключення військових частин від тепло- та водопостачання, передає РБК-Україна.

Як відзначив глава відомства, Міноборони заборговувало за спожиту електроенергію 147 млн грн, включаючи борги за минулий рік, а сплатило лише 38 млн грн. «Ми не можемо перерахувати гроша, оскільки їх немає», – підкреслив Ю. Ехануров.

За словами міністра оборони, впродовж останніх днів від електропостачання були відключені 72 військових об'єкта, зокрема 8 об'єктів ВПС України, які відповідно до ухвали уряду не можна відключати ні за яких обставин.

«Кожен з восьми таких об'єктів контролює 150 км. повітряного простору держави. І сьогодні наші ВПС, фактично, мають «пропуски» в системі захисту повітряного простору», – відзначив він. Міністр виразив надію, що протягом декількох годин «буде наведений лад».

Нагадаємо, 27 січня за борги було припинено електропостачання Харківського університета військово повітряних сил ім. І. Кожедуба.

 

comments powered by HyperComments