Увага! Список банків, які НЕ видаватимуть пенсії

Ганна Глебова  |  Середа, 11 березня 2009, 15:39
Пенсійний фонд України обмежив виплату пенсій через проблемні і ненадійні банки.
Увага! Список банків, які НЕ видаватимуть пенсії

Минулого тижня ПФУ припинив виплату пенсій через кредитні установи з тимчасовою адміністрацією – «Київ», «Надра», Трансбанк, Укрпромбанк; з кураторами НБУ – Банк регіонального розвитку і Укргазбанк; а також через банк «Європейський» і Родовід-Банк.

Виплати через ці банки припинені у всіх областях. Таким чином, кількість банків, які можуть виплачувати пенсії, скоротилася з 73 до 65. Спочатку в ПФУ планували припинити роботу тільки з банками з тимчасовою адміністрацією. У заяві ПФУ говориться, що таке рішення ухвалили у зв'язку з численними зверненнями пенсіонерів і одержувачів допомоги про невідповідне обслуговування.

Виплата пенсій громадянам, які отримували пенсії у вищеназваних установах, переведена у відділення поштового зв'язку за місцем їх помешкання. ПФУ почав виплату пенсій з 4 березня – до 10 березня виплачено 6.335 млрд грн. (47.8% місячного плану).

Останній раз ПФУ зменшував кількість працюючих з ним установ в грудні 2008 року. За даними ПФУ, через банки виплачується 30% пенсій, решта суми – через відділення «Укрпошти».

Причини припинення роботи з банками в ПФУ не пояснили, але співробітник одного з названих банків розповів, що офіційно про розривання відносин фонд повинен повідомити їх за два місяці.

Слід зазначити також, що міністр праці і соціальної політики Людмила Денісова допускає затримку виплат пенсій.
 

comments powered by HyperComments