Названі найбагатші люди України

Костянтин Колесник  |  Середа, 11 березня 2009, 17:24
Депутат від Партії регіонів Рінат Ахметов є найбагатшим серед українських бізнесменів за версією американського журналу «Форбс».
Названі найбагатші люди України

В рейтингу мільярдерів він зайняв 127 місце з капіталом 7 мільярдів 300 мільйонів доларів.

Як повідомляє «Українська Правда», всього в списку «Форбс» шість прізвищ українських громадян.

Номер 203 – Віктор Пінчук з сумою в 5 мільярдів доларів. На 50 позицій нижче стоїть Ігор Коломойський, багатство якого оцінюють в 4.2 мільярди.

Трохи далі – Геннадій Боголюбов (4 мільярди), Костянтин Жеваго (3.4 мільярда доларів).

Останній в українському списку – Сергій Тарута, який, за версією журналу, має 2.7 мільярда доларів.

Сукупний капітал українських олігархів оцінюється в 26 мільярдів 600 мільйонів доларів.

Проте невідомо, чи дійсно в Україні лише шість мільярдерів. За деякою інформацією, співвласник «РосУкрЕнерго» Дмитро Фірташ має капітал об'ємом майже 4 мільярди доларів. Тим часом в рейтингу найбагатших людей миру «Форбс» всього 1062 імені.

Найбагатший – американський інвестор Уоррен Баффет. Він цього року випередив главу компанії «Майкрософт» Біла Гейтса, який вважався номером 1 впродовж останніх 13-ти років. Не дивлячись на всі пертурбації фондової біржі, стан Баффета збільшився за останній рік на 10 мільярдів і складає зараз 62 мільярди доларів.

У Гейтса – 58 мільярдів, і він на третьому місці. На друге місце вийшов мексиканський магнат, власник телекомунікаційної мережі Карлос Слім Хелу. Його капітал оцінюють в 60 мільярдів доларів.

У першій десятці багачів – чотири індуси. На четвертому місці, після Гейтса, індійський олігарх Лакшмі Міттал, який є співвласником українського металургійного комбінату «Криворіжсталь». Він живе у Великобританії. У нього 45 мільярдів доларів.

На 9 місці в рейтингу «Форбс» – російський олігарх, 40-річний Олег Дерипаска. Його капітал, за даними журналу, складає 28 мільярдів доларів.

На мільярд менше у Карла Альбрехта, німця, який замикає першу десятку багачів миру.

Серед мільярдерів в списку «Форбс» 80 російських прізвищ, що на 7 менше, ніж минулого року: від Абрамовича і Потаніна до мало кому відомих Пономаренко і Генералова. Є і 40-річний багач на прізвище Скоробогатько, з капіталом в мільярд 400 мільйонів доларів, що дозволяє йому зайняти 843-е місце в списку.

За кількістю супербагачів поза конкуренцією Сполучені Штати Америки. У США більше 400 мільярдерів, хоча цього року через економічну кризу багато інвесторів зазнали величезних збитків і список найбагатших людей миру дещо скоротився.

Перша десятка багачів, за даними журналу, втратила за минулий рік близько 150 мільярдів доларів.
 

comments powered by HyperComments