Банк «Надра» закрив 77 відділень і філій

Ганна Глебова  |  Понеділок, 16 березня 2009, 14:26
Банк «Надра», в якому НБУ 10 лютого ввів тимчасову адміністрацію, сьогодні вимушений був закрити 77 своїх відділень по всій території України.
Банк «Надра» закрив 77 відділень і філій

Про це заявила тимчасовий адміністратор банку Валентина Жуковська.

«Нам довелося закрити 77 відділень і ще в 57 припинити ремонтні роботи», – сказала В.Жуковська.

Жуковська відзначила, що в основному закриті відділення, що знаходилися на орендованих площах. В той же час «Надра» планує зберегти структурні підрозділи, розташовані в приміщеннях, що належать банку.

Слідом за закриттям банківських відділень, керівництво банку скоротило розмір зароботной плати співробітникам банку в два рази. Крім того, в банку відбулося скорочення персоналу на декілька тисяч осіб.

«Скорочено декілька тисяч людей, зарплата урізана практично вдвічі, банк відмовився від більшості орендованих приміщень, витрати на телекомунікації знизилися до мінімуму», – повідомляє тимчасовий адміністратор банку Вадентина Жуковська.

За станом на початок 2008 року банк «Надра» мав в своєму розпорядженні мережу з близько 670 структурних підрозділів. Частка проблемної заборгованості по виданим банком «Надра» кредитам, як говорить Валентина Жуковська, залежно від сегменту кредитування, складає 7–15%.

Як повідомлялося раніше, минулого тижня львів'яни взяли центральне відділення банку міста в облогу з вимогою виплатити їм відсотки по депозитах і повернути гроші.

Також нагадаємо, що в кінці лютого банк «Надра» дозволив позичальникам виплачувати валютні іпотечні кредити в гривні по пільговому курсу за умови, що позичальник достроково погасить якусь частину валютного кредиту. Крім того, замість депозитів, термін по яких підійшов до кінця, «Надра» запропонував своїм вкладникам квартири.
 

comments powered by HyperComments