Двадцятка найнадійніших банків України (СПИСОК)

Ганна Глебова  |  Середа, 18 березня 2009, 09:25
Два банки – власність українського уряду, шістнадцять належать іноземним акціонерам, і лише дві фінустанови виявилися українськими приватними банками. Це двадцятка банків, які сьогодні впевнено тримаються на плаву.
Двадцятка найнадійніших банків України (СПИСОК)

У першу групу банків увійшли одразу сім установ – Ощадбанк, Укрексімбанк і російський «Дочірній банк Ощадбанку Росії», а також Райффайзен Банк Аваль, Сведбанк, Сітібанк Україна і УкрСибБанк.

Якщо перші три банки є державними, то наступні чотири є дочірніми банками найбільших міжнародних фінансових груп. Експерти вважають, що підтримка материнських структур дозволить цим банкам відносно легко справитися з проблемами, принесеними фінансовою кризою.

Важливу роль в успішності українських держбанків зіграла та обставина, що вони не поспішали видавати населенню валютні кредити, тому очікується менш значне погіршення якості їх активів, ніж в цілому по банківському сектору.

Слідом за сімкою лідерів розташувалися 3 фінустанови з другої групи. У неї увійшли тільки банки з іноземним капіталом: ІНГ Банк Україна, Укрсоцбанк і банк «Форум». Стільки ж фінустанов потрапило і в третю групу: ВТБ Банк, Сведбанк Інвест і Універсал Банк.

Четверта група банків виявилася численнішою, в ній опинилося відразу 7 фінустанов: Донгорбанк, Індекс-Банк, Каліон Банк Україна, ОТР Банк, Унікредіт Банк, «Хрещатик» і Ерсте Банк.

Варто відзначити, що дві фінустанови з четвертої групи — «Хрещатик» і Донгорбанк є банками з українським капіталом (єдині в рейтингу).

Нагадаємо, що Національний банк України 12 березня узгодив статути двох нових банків: Авант-Банку і Д-М Банку. Обидва банки зареєстровано в Києві.

Як повідомлялося раніше, прибутки українських банків в січні зросли на 76% в порівнянні з січнем минулого року.
 

comments powered by HyperComments