Атракціон нечуваної щедрості! Пенсіонерам підвищать соціальні виплати

Ганна Глебова  |  Середа, 18 березня 2009, 11:36
Підвищити купівельну здатність пенсіонерів український уряд вирішив, підвищивши їм розмір соціальних виплат. Аж на цілих 7.50 грн.
Атракціон нечуваної щедрості! Пенсіонерам підвищать соціальні виплати

Відповідну ухвалу Кабміну №198 від 11 березня опубліковано на урядовому порталі. Кабінет міністрів планує підвищити з 1 квітня 2009 року соціальні виплати інвалідам і пенсіонерам на 7.5 гривень.

Небачена урядова «щедрість» пояснюється наміром підтримати «купівельну здатність громадян з урахуванням зростання цін».

Так, з 1 квітня встановлюються підвищення до пенсії, щомісячного довічного грошового утримання, державної соціальної допомоги інвалідам з дитинства і дітям-інвалідам, особам, що не мають права на пенсію, і інвалідам у розмірі 7.5 гривні.

Наступне збільшення соціальних виплат планується з 1 липня – до 14.2 гривні, а з 1 жовтня – до 28.4 гривні.

«Підвищення здійснюється незалежно від дати призначення (перерахунку) пенсії (щомісячного довічного грошового змісту, державною соцдопомоги) непрацюючим особам, а особам, що отримують пенсію (державну соцдопомогу) на дітей і/або недієздатних осіб, – незалежно від отримуваного доходу», – мовиться в ухвалі.

Нагадаємо, що за станом на 6 березня виплата пенсій та грошової допомоги профінансовані в сумі 5 714, 2 млн. гривень, що складає 43.1% місячної потреби на пенсійне забезпечення.

Також нагадаємо, що Пенсійний фонд обнародував список банків, з якими припиняє співробітництво.
 

comments powered by HyperComments