ШОК! Електрика подорожчала в три рази

Ганна Глебова  |  Четвер, 19 березня 2009, 16:30
Якщо споживаєш 400 кВт/ч, то платитимеш по 76.26 копійок за кВт/ч.
ШОК! Електрика подорожчала в три рази

Національна комісія регулювання електроенергетики з 1 квітня все ж таки підвищила тариф для населення, що споживає щомісяця більше 400 кВт/ч, в 3.1 раза – до 76.26 копійок (з ПДВ) за кВт/ч. Відповідне рішення комісія ухвалила на своєму сьогоднішньому засіданні.

Новий тариф не застосовуватиметься до наступних категорій побутових споживачів:

- до багатодітних сімей, що виховують більше трьох дітей; приймальних сімей; до абонентів, що проживають в будинках з кухонними електроплитами;

- до абонентів, що використовують електроенергію на опалювання житла, у разі наявності лічильників зонального обліку споживання.

В ході розгляду даного питання голова НКРЕ Валерій Кальченко нагадав, що за даними енергокомпанії, на сьогоднішній день кількість абонентів, що споживають понад 400 кВт/ч, складає близько 3% (600 тисяч абонентів) від загальної кількості побутових споживачів. При цьому дана група споживає 16% (4.6 млрд. кВт/ч щорічно) від загального обсягу споживання електроенергії населенням.

Валерій Кальченко не виключив можливості зниження планки споживання, до якої застосовуватиметься новий, економічно обгрунтований тариф.

Нагадаємо, одночасно з підвищенням даного тарифу, Кабінет міністрів планує підвищити з 1 квітня 2009 року соціальні виплати інвалідам і пенсіонерам аж на 7.5 гривень.
 

comments powered by HyperComments