Я не бачу реконструкції. Я бачу руйнування (М. Платіні про «Олімпійський»)

Микола Кузнецов  |  П'ятниця, 29 травня 2009, 13:26
У народних депутатів України виникла критична маса питань до міністра з справ сім'ї, молоді та спорту Юрія Павленка.
Гроші у Павленка – особливий предмет: ось вони є – і ось їх нема.

Ці питання виникли у зв'язку з реконструциєю НСК «Олімпійський» в Києві.

«Колега» Павленка в опозиційному тіньовому уряді Віктора Януковича Віктор Корж заявив, що Партія регіонів підозрює – і підозри ці дуже сильні – Ю. Павленка і його команду в корупції.

З цього питання вже утворена Тимчасова слідча комісія Верховної Ради.

Підозри, зокрема, викликає той факт, що реконструкція йде без проекту, по «незрозумілих кошторисах, які невідомо хто складає», без титульних листів і так далі. В той же час, відзначив В. Корж, міністр заявляє, що реконструкція йде по графіку. Який може бути графік, задався питанням регіонал, якщо нема проекту і, відповідно, термінів?

Тим часом, постійно росте сума коштів, що запрошуються на реконструкцію, – і це при тому, що Ю. Павленко раніше заявляв, що через здешевшання будматеріалів її можна буде зменшити на 200-300 мільйонів. Проте, стартувавши з суми в 1.2 мільярда, за останнім проектом, який готується до подачі в Кабмін, вказана сума в 3.1 млрд грн.

Це, у свою чергу, означає, що кошти на стадіоні мають освоюватися з швидкістю 125 мільйонів гривень на місяць.

Разом з тим, за весь 2009 рік на спорткомплексі було освоєно 7 мільйонів. Причому 3.5 з них пішли на послуги якоїсь консалтингової компанії. В. Корж висловив здивування, навіщо потрібні консультації, коли будівництво ведуть компанії зі світовим ім'ям?

Тіньовий міністр спорту нагадав: глава УЄФА Мішель Платіні відкритим текстом сказав: якщо НСК в Києві не буде готовий, Україна втратить Євро-2012.

При цьому В. Корж повідомив: коли Платіні був на стадіоні, він сказав: «Я не бачу реконструкції, я бачу руйнування».

 

comments powered by HyperComments