Україна стала лідером в СНД за річним зростанням споживчих цін

Жанна Титаренко  |  П'ятниця, 12 березня 2010, 17:16
Україна стала лідером за зростанням споживчих цін серед країн СНД в січні 2010 року у порівнянні з цінами у січні 2009 року. Про це свідчать дані Держкомстату.
Україна стала лідером в СНД за річним зростанням споживчих цін

Згідно із повідомленням, у січні 2010 року у порівнянні з відповідним періодом 2009 року споживчі ціни в Україні виросли на 11,1%.

В інших країнах СНД цей показник становив: 1,8% - в Азербайджані, 6,6% - у Білорусі, 7% - у Вірменії, 7,3% - у Казахстані, 0,7% - у Киргизстані, 2,8% - у Молдові, 8% - у Росії і 5,3% - у Таджикистані.

Разом з тим, у порівнянні з цінами за грудень 2009 року споживчі ціни в січні 2010 року найбільше виросли у Молдові - на 2,3%.

В Україні ціни підвищилися на 1,8%, в Азербайджані - на 0,5%, у Білорусі - на 0,8%, у Вірменії - на 1,7%, у Казахстані - на 1,4%, у Киргизстані - на 1,3%, у Росії - на 1,6% і у Таджикистані - на 0,7%.

Коли весь час зростають ціни люди залишаються обкраденими і тримаються в психологічному напруженні за майбутнє. Звісно, що спочатку підвищуються ціни, а вже потім, дається зарплатня чи пенсія і ці виплати або не збільшені взагалі, або лише частково. В Україні підвищення цін тісно пов'язано з грошовою емісією.  І чим більшою стає грошова емісія, тим скоріше виходять з під контролю інфляційні процеси, і тим більш обкраденими залишаються люди.

Так, інфляція є й в інших країнах, і грошовою емісією можна долати кризу, але доки емісія не набуде товарного покриття, нову емісію робити не можна. На жаль у нашій державі ніхто й не збирається покривати надруковані гроші товаром, тому ми і маємо таку жахливу картину.

Якщо ж, припустимо новий уряд зовсім відмовиться від емісії, то нічим буде виплачувати соціальні виплати і зарплати держслужбовцям, а така ситуація буде загрожувати національній безпеці. Тому й надалі ціни будуть зростати, але кожного разу з більшою швидкістю і лише чіткий контроль грошової емісії і призупинення розкрадання державного майна і грошових фондів зможе призупиняти цей процес.  

 

comments powered by HyperComments