За виступ поп-зірок на ювілеї Янукович заплатив мільйон євро?

Четвер, 29 липня 2010, 14:06
Президентові Віктору Януковичу довелося заплатити мільйон євро за виступ відомих поп-зірок на святкуванні свого 60-річчя. Свято почалося ще 9 липня, безпосередньо у день народження Януковича, у держрезиденції Залісся, що під Києвом. Як відомо, в Інтернеті був оприлюднений запис прихованої камери з ювілею Януковича, де гостей розважали зірки української і російської естради. Зокрема, Йосип Кобзон, Валерій Меладзе, Олександр Сєров, Філіп Кіркоров, Анжеліка Варум, Леонід Агутін, Наталія Корольова, група «Дискотека Аварія», Тіна Кароль, Ані Лорак, Ірина Білик, а також світова знаменитість - співачка Лара Фабіан.
За виступ поп-зірок на ювілеї Янукович заплатив мільйон євро?

Вели вечір російські шоумен і комік Максим Галкін і українська телезірка і родичка екс-Президента Віктора Ющенка Маша Єфросиніна.

Сама держрезиденція високопосадовому ювілярові дісталася безкоштовно, як держчиновникові відповідного рангу. Але зібрати виконавців, які виступали на ювілеї, міг тільки доларовий мільйонер, яким Президент з його річним доходом у 235 тисяч грн (за даними офіційної декларації за минулий рік) бути не може.

Зокрема, за даними керівника московського концертного агентства «Енергія зірок» Дмитра Молчанова, за подібні замовлення російські зірки беруть плату за найвищим тарифом- як за виступи на корпоративах «Газпрому». Відомо, що дует Варум-Агутін працює за 45 тисяч євро, Філіп Кіркоров і Олександра Сєров беруть по 60-80 тисяч євро, а «Дискотека Аварія» може запитати до 80-100 тисяч євро. Назвати ж гонорар Кобзона Молчанов навіть не береться. «Йому хіба що акції заводу якогось могли запропонувати», - зазначив він.

Московський експерт також повідомив, що Лару Фабіан російські олігархи замовляли за 250 тисяч євро. А шоумен Галкін як тамада бере 120 тисяч євро, тоді як середній гонорар Єфросиніної коливається навколо 4 тисяч євро.

Таким чином, зіркам у цілому мали заплатити не менше 1 млн євро.

Як запевняв глава АП Сергій Льовочкін, день народження Президента був організований за приватні кошти Януковича, і ні копійки грошей із держбюджету на ювілей не витратили. «Я не знаю, скільки це коштувало, - зазначив він. - Але можу сказати одне - було скромно, але зі смаком».

 

comments powered by HyperComments