Найбезглуздіші місця для зберігання грошей

Надія Анатольєва  |  Середа, 1 квітня 2009, 16:36
Компанія American Express провела в Росії дослідження, щоб з'ясувати, де частіше зберігають гроші пересічні громадяни цієї країни.
Найбезглуздіші місця для зберігання грошей

Як виявилось, як тайнику 26% респондентів віддають перевагу шухляді стола або комоду, пише газета «15 хвилин».

25% зберігають гроші в одязі, 20% – в книгах, 10% – на антресолі, 7% – в матрацах, по 1% – під шпалерами, в бачку унітазу або просто в гаманці.

Жінки частіше за чоловіків ховають гроші серед одягу і в книгах. А чоловіки – за шпалерами, в бачку унітазу, в холодильнику або в землі.

Керуючий партнер центру бізнес-технологій ТОТ Сергій Блоцький відзначив, що у українців якихось національних особливостей зберігання грошей немає.

Місце схованки залежить швидше від психологічного типу людини. На кухні частіше ховає гроші чоловік відкритий, такий, що легко йде на контакт. У землі – романтик, у ванній, туалеті і під шпалерами – консерватор і хороший сім'янин.

А в книгах робить заначки ранима і чутлива натура. Також місця зберігання грошей можуть залежати від особистих переваг і особливостей. Більшість жінок ховають гроші в гардеробі. У ванні частіше ховають люди, поведені на чистоті, а в бачках від унітазу – господарські. Проте, далеко не всі з цих способів надійно.

Те ж дослідження American Express показало, що 69% росіян хоч раз, та втрачали заховані гроші. Наприклад, бізнесмен заховав гроші в сміттєвій корзині і не попередив дружину. І звичайно, під час прибирання готівка потрапила у вуличний сміттєвий бак.

Немолода жінка розклала накопичення по скляних банках, присипавши зверху крупою, і поставила їх в підвал. А через час виявила в них труху, через те, що там завелися миші. Одна ж старенька часто переховувала гроші і писала записки типу «Гроші в пральній машині». І, природно, одного разу вона втратила ці записки. Інша жінка заховала гроші в кишені старого халата в шафі. Зять взяв його, щоб лежати на нім під машиною у разі поломки і потім викинув. Як вважає Сергій Блоцкий, подібні випадки характерні і для українців. Тому, роблячи заначки, постарайтеся не заховати гроша від себе.
 

comments powered by HyperComments